Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

cycling 659792 1280 pixabay 

A leendő parkettás pálya a pályakerékpározás sok szakágának biztosít majd versenyzési lehetőséget.

Debrecen pallagi városrészében, a 4-es számú főút mellett, a labdarúgó akadémia szomszédságában épül fel a debreceni velodrom, amelynek leendő helyszínét sajtótájékoztatón mutatta be szombaton a város polgármestere.

Papp László jelezte: a város közgyűlése már korábban döntött arról, hogy a pallagi városrészben mintegy 20 hektáros területen kerékpárcentrumot hoz létre. A kormány döntésével, hogy a kelet-magyarországi velodromot Debrecenben építik fel, ez a program nemzetközi szintűvé vált - tette hozzá.

cycling 659792 1280 pixabay

272447 képe a Pixabay -en

Kósa Lajos, Debrecen országgyűlési képviselője, a város volt polgármestere azt mondta, a kerékpáros sport eddig mostoha körülmények között működött az országban. Üdvözölte, hogy ezután négy velodrom - két budapesti és két vidéki - biztosít majd korszerű edzési és versenyzési lehetőségeket a sportág szerelemeseinek.

Kovács Béla, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja a helyszínen térképen is bemutatta hol helyezkedik majd el a debreceni velodrom. A leendő parkettás pálya a pályakerékpározás sok szakágának biztosít majd - a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szatellit-pályájaként is - versenyzési lehetőséget - fűzte hozzá.

Forrás: MTI