Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

logo tdh 2020 a

Jelezte indulási szándékát a címvédő World Tour-csapata

A nemzetközi szövetség (UCI) kedden hirdette ki a koronavírus-járvány miatt átdolgozott versenynaptárát, ebben helyet kapott a magyar körverseny is, amelyre augusztus 29-től szeptember 2-ig kerül sor.. A címvédő Krists Neilands csapata, az Israel Start-Up Nation jelezte indulási szándékát. Az izraeli istálló a tavaszi időpontban is indult volna, és a közösségi oldalán közzétett friss versenytervezetében is szerepel a Tour de Hongrie.

"Mindig nagy öröm, amikor a verseny visszavárhatja a címvédő csapatot. Kétszer nyerték nálunk az összetettet, első ízben még kontinentális, tavaly pedig már prokontinentális csapatként" - mondta az MTI-nek Szilasi László versenyigazgató. Hozzáfűzte: tradíció az előző évi győztes visszahívása, és az, hogy ő az egyes rajtszámot kapja. "Azért jönnek vissza, hogy újra megnyerjék ezt a versenyt" – fogalmazott.

Tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén a májusi időpontban pedig nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális sor is indult volna.

Az ötnapos Tour de Hongrie augusztus 29-én egy napon rajtol a világ legrangosabb viadalával, a Tour de France-szal.