Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 kupa

Új helyszínen, elhalasztva rendezik a hegyikerékpárosok németországi világbajnokságát.

A koronavírus-járványra való tekintettel új helyszínen és időpontban kerül sor idén a hegyikerékpárosok németországi világbajnokságára - jelentette be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI).

A vb-nek eredetileg Albstadt adott volna otthont június 26-tól 28-ig, ezt a viadalt azonban törölték. Így az ausztriai Leogangban most az összes - közte az olimpiai - versenyszám megrendezésre kerül, október 5-11-én.

Az UCI ismertette a világkupa menetrendjét is, amely szeptember első hétvégéjén kezdődik Svájcban, és november elsején zárul Portugáliában.

A közlemény kitért az ötkarikás kvalifikációs időszak kitolására is. Eszerint a BMX tömegrajtos számában, szabadstílusú BMX-ben és hegyikerékpárban is a világkupa két-két, később kijelölendő jövő évi versenyhétvégéjének pontjait adják majd hozzá az idén március 3-i világranglistához, ez alapján lehet majd kvótát szerezni.

Magyarország jelenleg mindkét nemben tokiói indulási jogot érő helyen áll hegyikerékpárban: a nők 20., míg a férfiak 21. helyen állnak az ötkarikás kvótaszerző rangsorban, a listák első 21 nemzete jut kvótához.

Forrás: MTI