Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 kupa

 A 30 éves Sagan egyetlen versenyt jelölt meg, amelyen mindenképpen szeretne indulni.

Peter Sagan addig nem kíván célokat megfogalmazni, amíg az országúti kerékpárosok versenynaptára és kiváltképpen a három háromhetes körverseny időpontja nem válik véglegessé.
"Hallottam olyat, hogy a Tour de France nézők nélküli, míg a Giro d'Italia és a Vuelta a Espana átfedésben lesz, de ezek csak feltételezések, mivel senki nem tudja, miként terjed majd a vírus az elkövetkező hónapokban" - idézte a háromszoros világbajnok kerekest az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap.

A szlovák versenyző a Corriere della Sera című napilapnak adott nyilatkozatában arról is beszélt, az egyetlen biztos dolog számára, hogy vasárnap óta elhagyhatja otthonát, és jövő hétfőtől Monacót is. Abban reménykedik, hogy lesz elég ideje a felkészülésre, mielőtt újraindulnak a versenyek.

 A 30 éves Sagan egyetlen versenyt jelölt meg, amelyen mindenképpen szeretne indulni, mégpedig az öt legnagyobb egynapos közé tartozó Milánó-Sanremót, mivel azt még sosem nyerte meg. Igaz, jelenleg annak sincs még időpontja.

A nemzetközi szövetség (UCI) múlt hétre ígérte az átdolgozott versenynaptárt, de végül keddre halasztotta a bejelentést. Jelenleg csak a Tour de France-nak van kijelölt új időpontja: a francia körversenyt augusztus 29. és szeptember 20. között rendeznék, noha a francia kormány rendelkezései szeptemberig nem engedélyezik a sportesemények megtartását.

Forrás: MTI