Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 kupa

Rózsaszín fények éjszakája száz nappal a rajt előtt.

Január 29-én, jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza)  előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok, valamint elindul a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programja.

Nagy Zsigmond ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az olasz körverseny színébe borul majd például a Lánchíd, míg a Városligeti Műjégpályán olimpiai bajnokok és olimpikon sportolók - mások mellett Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Szávay Ágnes és Kovács István -  vesznek részt a Rózsaszín fények éjszakájának központi programján. Egyben hangsúlyozta: ekkor jelentik be a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programjának indulását is, amely elsőként a Girót, hosszabb távon pedig a kiemelt magyarországi világeseményeket fogja kiszolgálni.

"Szeretnénk ezen keresztül elérni a magyar fiatalságot és a családokat, mobilizálni a kerékpársportot és a sportot szerető magyar embereket, hogy legyenek velünk, és ünnepeljük meg együtt a Girót" - fejtette ki. Hozzátette: a professzionális, felkészült szakemberek vezette önkéntes programban nagy hangsúlyt kap a nemzetközi részvétel is, számos külföldi jelentkezőre számítanak.

Mint mondta, a riói olimpián mintegy 60 ezer önkéntes dolgozott, az idei tokiói ötkarikás játékokon pedig százezres részvétel várható. A Giro három magyarországi szakaszára tízezres létszámmal kalkulálnak.

"Szeretnénk, ha a május 9-i budapesti időfutamot a fővárosiak sajátjuknak éreznék, és minél többen kilátogatnának rá" - fogalmazott Nagy Zsigmond.

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9-11-én, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.