Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kupa

Lengyel siker a magyar szakaszon, Dina Márton a legjobb magyar

A 14 kontinentális és 14 regionális csapatot felvonultató 154 fős mezőnyben öt hazai csapat és összesen 31 magyar versenyző vágott neki a Budapesttől Pannonhalmáig tartó 168,7 kilométernek.

Az időjárás kegyes volt a mezőnyhöz, amelytől több, kisebb-nagyobb szökevénycsoport is elszakadt. A pannonhalmi körözés végére minden kísérletet hatástalanított a főmezőny, amely végül több részre vált szét. Így a végső sikerért egy 16 fős boly hajrázott, amiben a lengyel Pawel Franczak bizonyult a leggyorsabbnak az egyaránt szlovén Kristijan Hocevart és Ziga Rucigajt megelőzve.

Legjobb magyarként a Pannon Cycling Team kapitánya, Dina Márton a 13. helyen zárta a viadalt.

Dina az MTI kérdésére elmondta, már az elejétől jól érezte magát, s csapattársaival végig kontrollálták a 42,631 kilométeres óránkénti átlagsebességű versenyt. Elárulta: a körözésre érve elfogytak, ekkor már igyekezett aktívan versenyezni és támadni, ám nem sikerült sok riválist leszakítania.

"Az utolsó körben pedig háromszáz méterre a céltól felkapta a láncot a hajtómű, és megállt a hátsó váltó. Ki kellett lépnem a pedálból, és lábbal raktam feljebb. Mire újraindult, elment mindenki a csoportból, onnan pedig már lehetetlen volt jó eredményt elérni" - idézte fel csalódottan Dina.

Eredmény, V4 kerékpárverseny, Budapest-Pannonhalma, 168,7 km:

1. Pawel Franczak (lengyel, Voster ATS Team) 3:57:26 óra
2. Kristijan Hocevar (szlovén, Meblo Jogi Pro-Concrete) 3 másodperc hátrány
3. Ziga Rucigaj (szlovén, Ljubljana Gusto-Santic) azonos idővel
...13. Dina Márton (Pannon Cycling Team) 26 mp h.

Forrás: MTI