Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 v4 kerekparverseny023

Szombaton lesz a VII. Visegrád 4 nemzetközi országúti kerékpárverseny magyar etapja.

Törzsök Zsolt, a főszervező Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előnevezések szerint 162-en állnak rajthoz a szakaszon, s a magyarországi profi, pontszerző kerékpáros viadalon még sohasem volt ilyen sok induló.

A négy ország külügyminisztériumának védnökségével létrejött nemzetközi versenysorozat idei utolsó előtti állomása szombaton 11 órakor Budapestről rajtol majd és 168,7 kilométer megtétele után a cél Pannonhalmán, a főapátság előtt lesz kijelölve.

v4 kerekparverseny011

"Összesen 28 csapat, köztük öt magyar áll rajthoz, a mezőny felét profi kontinentális team alkotja" - jelentette ki Törzsök, aki kiemelte, hogy a versenyzőknek a szakasz végén négyszer kell majd feltekerniük a helyenként 15 százalékos meredekségű pannonhalmi emelkedőre.

A Mozgás, Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke hozzáfűzte: egy nappal később, vasárnap tartják meg a 101 km-es távú V4 Ladies Series Pannonhalmát, amely az első hazai professzionális női verseny lesz.

Törzsök Zsolt tájékoztatása szerint mind a férfi, mind a női viadal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő kiemelt kategóriás nemzetközi kerékpárversenynek számít, s így ezeken világbajnoki és olimpiai kvalifikációs pontokat is lehet szerezni.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a férfiaknál Valter Attilától, a nőknél Vas Kata Blankától várja a legjobb szereplést. Akár a győzelemre is esélyesnek tartja őket, pedig eddig magyar versenyzőnek még nem sikerült diadalmaskodnia a V4-en.

Forrás: MTI