Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

9kep

Ezt láttam, és tapasztaltam a helyszínen.

Valami történt 2018-ban. A verseny rendezői év közben elárasztották a Facebook-ot a versennyel kapcsolatos információkkal.

1kep

Sajátos humorérzékről tettek tanulságot a fenti hirdetéseik is. Előbb széttrollkodták a Szilvásvárad Maraton hideg időjárását, majd meglovagolták a heves megyei medvés híreket, végül saját versenyüket sem kímélték, hisz az ottani extrém helyzetet (lódarázs) sem hagyták szó nélkül. Egy biztos a Facebook népe zabálta ezeket a posztokat.

A szombati nap kicsit más volt mint eddig bármely maratonon. A helyszínre érkezők egy mini expót találtak a helyszínen.

2kep

Voltak hatalmas akciók! Itt pl a Pearl Izumi bringás nadrágok 8 000 Ft, mezek 6 000 Ft, kesztyűk 3 000 Ft egységáron voltak kaphatók.

3kep

Itt a 2019-es XTR szettet lehetett megcsodálni. Sőt, kipróbálni a helyszínen egy tesztbringát hajtva.

5kep

A Deuter jó pár hátizsákkal érkezett, melyeket nem csak nézegetni, hanem megvásárolni is lehetett. A High5 már minden maratonozó előtt ismert, hiszen mindig képviseli magát a versenyen. Új volt azonban a Decathlon, ahonnan bringát lehetett kérni akár a versenyre is. Hallomásból tudom egy pécsi illető igen hálás nekik, mivel otthon maradt az első kereke.

6kep

A rendezvény egyik nagy támogatója az ebikeshop.hu volt, akik jó pár izgalmas pedelec montit hoztak ki a helyszínre. Ezeket az érdeklődők ki is próbálhatták, a versenyre azonban nem lehetett tőlük bringát bérelni.

7kep

Szombaton volt egy gyerek verseny, a Titán kupa, ahol a titkos cél a nyúlnak nevezett felnőtt felvezetőbringás megelőzése volt. Hát a végén a nyuszi az életéért küzdött.

8kep

Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak? Gondolhatta „nyulunk”, mikor cimborái beérkezése után meglepték egy hordággyal és elszállították.

9kep

Vasárnap volt a nagy nap, a V E R S E N Y. Reggel még jó páran átvették a rajtcsomagjukat. Majd indultak kategóriánként a rajtok. Közel ezer fő tűnt el a rajtcél központból.

10kep

A helyszínen maradókat a szpíkereken kívül Karlovitz Kristóf a verseny díszvendége szórakoztatta vicceivel, történeteivel.

11kep

Ami egyeseknek csak frissítő pont, az másoknak a célba érést jelenti.

A rendezők az idén megbontották az eredményhirdetést, így a mini és rövidtávosoknak nem kellett megvárniuk a hosszútáv befutóit. Ez egyrészt jó dolog, hiszen a résztvevők igényét teljesítették a rendezők, másrészt az indulókat nem értem -„Letudom a távot oszt gó!”- fura szemlélet. Nem kellene megtapsolni a legjobbakat?

Egy jó hangulatú, hazánkban kicsit szokatlan, előre mutató verseny volt az Egeres völgyben úgy gondolom a szervetők jó úton járnak.