Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

tdh

Hat kontinens tv-képernyőin!

A szervezők vasárnapi közleménye szerint ez az Amaury Sport Organisationnel (ASO) folyó együttműködésnek köszönhető, amely a többi között a Tour de France-ot és a Dakar-ralit is rendezi.

"Ez a siker minden előzetes várakozásunkat túlszárnyalja" - idézte a kommüniké Eisenkrammer Károlyt. A Tour de Hongrie főszervezője hangsúlyozta: a magyar kormány kiemelt eseményként kezeli a viadalt, sportértéke mellett a turizmus fellendítésére gyakorolt hatása miatt is.

"Támogatóink két fontos elvárást fogalmaztak meg: az egyik az, hogy a Tour de Hongrie 2018-ban már első kategóriás versenyként szerepeljen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárában, így minden eddiginél erősebb mezőny érkezik Magyarországra, illetve az esemény bekerüljön az Eurosport programjába" - fejtette ki.

A közlemény kiemelte, az adás nemzetközi koprodukcióban készül magyar, spanyol, holland, francia és szlovén szakemberek segítségével, összesen csaknem százfős televíziós stáb dolgozik majd a versenyen.

A legnagyobb magyar kerékpárversenyről az M4Sport közvetít élőben, emellett az interneten, a mediaklikk.hu oldalán is élő képet láthatnak a nézők, s először lesz látható napi egyórás összefoglaló a viadalról az Eurosport2 csatornán.

tdh2018 rajt celvarosok 2018 06 27

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:

  • Prológ: egyéni időfutam, Siófok, 4 km, augusztus 14.
  • 1. szakasz: Balatonalmádi-Keszthely, 160 km, augusztus 15.
  • 2. szakasz: Velence-Székesfehérvár, 170 km, augusztus 16.
  • 3. szakasz: Cegléd-Hajdúszoboszló, 210 km, augusztus 17.
  • 4. szakasz: Karcag-Miskolc, 178 km, augusztus 18.
  • 5. szakasz: Kazincbarcika-Kazincbarcika, 127 km, augusztus 19.