Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

hege guinness

Hegedűs László második Guinness-rekordját állította fel vasárnap Londonban.

„ÚJRA MEGCSINÁLTAM! Megszereztem a második Guinness Világrekorder címem London legnagyobb kerékpáros eseményén!” Írja Hegedűs László, alias Hege posztjában.

A 28 éves ceglédi bringás London legnagyobb kerékpáros eseménye, a Prudential Ride kísérőprogramjai keretében -ez a hazai Critical Masshoz hasonlítható- tett tett rekord kísérletet. A cél 15 darab, egymástól másfél méter távolságra elhelyezett, 65 centi magas korlát átugrása bringával a lehető legrövidebb idő alatt. Hege korábban a triál világ- és Európa-bajnokságon is első tízben végzett, jelenleg huszonkétszeres magyar bajnok, most a brit Joe Oakley 13:88 másodperces rekordját próbálta javítani. A rekordkísérletről az alábbi beszámolót küldte:

„Zuhogó eső, nagy szél, füves talaj és egy elszánt magyar bringás! Ma két világrekord kísérlet lett volna, amiből az egyik volt az enyém. A külső körülmények miatt a másik versenyző visszalépett, viszont én úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom! “Most vagy soha!” 23,5 méter hosszú távon kellett 15 korlátot átugranom, amit időre mértek, szóval sprint szám volt a javából! A hivatalos három próbából harmadjára sikerült! 13,88 másodperc helyett az ÚJ Guinness Világrekord 13,00!!!”

hege guinness 01

Hege tavaly a londoni Green Parkban már felállított egy Guinness-rekordot, ekkor kerékpárjával egy 179,5 centi magas akadályra ugrott fel.

„Ahol akarat és szív is van, ott eredmény is van!” Gratulálunk Hege!