Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

lm 0816

Szintet léptek a szervezők.

Mindjárt itt a Bükk Maraton hétvégéje (aug. 4-5), ahol ezren állnak rajthoz, hogy legyőzzék a hegyeket. A szervezők, azonban az idén nem csak a versenyre és a versenyzőkre koncentrálnak, hanem az ő család tagjaikra, illetve minden kerékpározás iránt érdeklődőkre. Nagy Ádámot kérdeztük, hogy milyen újdonságok lesznek az idén a helyszínre látogatóknak?

N. A. - Gőzerővel dolgozunk a Bükk Hegyikerékpár Maraton megújításán. Célunk nyitni a kerékpározás, természetesen elsősorban a hegyikerékpározás iránt érdeklődő amatőr bringások felé. Ennek keretében a versenyközpontunkban kiépítünk egy tesztpályát, ahol egy személyi leadása mellett ingyenesen lehet kipróbálni az ebikeshop.hu, a Shimano, és a Decathlon által hozott teszt kerékpárokat.

Összesen 25 kerékpárt lehet majd tesztelni, amelyek közül 11 elektromos lesz. Az ebike-okban izgalmas, hogy itt most elsősorban a prémium kategóriás montik lesznek jelen, többnek 1.000.000 Ft fölött van az ára. Azt hiszem ezek tesztelése nagy élmény lesz a közönség számára, hiszen ilyen alkalom nem túl sok van a környéken.

bukk palya steps sar

Ezen túl sikerült összehoznunk egy (egyelőre) mini expo-t, ahol kerékpáros kiegészítőket mutatnak be a forgalmazók. Lesznek itt bukósisakok, kerékpáros kiegészítők, kerékpár gumik, bringás ruhák, táplálék kiegészítők, hátizsákok. Több helyen lehet majd vásárolni is hatalmas akciókkal.

Külön kiemelném a verseny fő szponzorát a Shimano-t, aki kihozza a legújabb fejlesztésű XTR alkatrész családot, a hegyikerékpárosok „Szent Grálját”, amely a hazai nagyközönség előtt itt kerül először bemutatásra.

Reméljük Ádám rövid beszámolója több olvasónkat is felcsigázott és egy jó hétvégi programot tudtunk neki ajánlani Augusztus 4-5-re. Ha már nem is indultok a hegyeink legyőzésére (Bükk Maraton szlogenje után szabadon.), bringáztok egy jót a tesztpályán és megnézitek a kiállítást. Úgy tűnik a Bükk Maraton megújulása jól kezdődik. Részletes infók a verseny weboldalán található.

Fotó: Lénárt Márton, Horváth Szabolcs