Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

tdh kazincbarcika

Miután Budapest elutasította, Kazincbarcika befogadta.

Mint korábban megírtuk, Budapest nem adta meg hozzájárulását a 2018-as Tour de Hongrie Budapesten zárjon. Az indok egyébként, ha mindenki belegondol teljesen jogos. Augusztus 19-én már így is rengeteg lezárás lesz a másnapi ünnepségek miatt. Nem akarta a város vezetése őskáoszba dönteni a főváros közlekedését.

tdh kazincbarcika

A körverseny rendezősége villám sebesen új helyszín után nézett, ami nem csoda, hisz nyakukon a verseny.

Erről és a döntés indokairól a verseny főszervezője az alábbiakat közölte:

„A Főváros illetékes bizottságának döntését követően azonnal megkezdtük a munkát, hogy pótolni tudjuk ezt a szakaszt. Mivel a verseny negyedik szakasza szombaton Miskolcon ér véget, első körben olyan észak-magyarországi városokkal vettük fel a kapcsolatot, amelyek vagy idén, vagy 2019-ben Tour de Hongrie célvárosként szóba kerültek. Mivel a verseny fogadása egy város számára komoly előkészületekkel jár, így fel sem vetődött, hogy kevesebb mint két hónappal a Tour de Hongrie előtt a nulláról kezdjünk hozzá az egyeztetésekhez.

Kazincbarcika 2019-re már leadta a célvárosi pályázatát, így felvettük a kapcsolatot a város vezetésével, és egy napon belül kaptunk egy határozott szóbeli megerősítést. A következő napok a város és környezetének feltérképezésével teltek, keresve olyan utvonalakat, amelyeken a verseny megvalósítható. Sokak számára talán meglepetés lesz, de többnyire kiváló útminőséggel találkoztunk, és szebbnél szebb épített vagy természeti értékek mellett halad el a szakasz útvonala.”

tdh2018 rajt celvarosok 2018 06 27

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE ÚTVONALA

  • augusztus 14.: prológ: egyéni időfutam, Siófok, 4 km
  • augusztus 15.: 1. szakasz: Balatonalmádi–Keszthely, 160 km
  • augusztus 16.: 2. szakasz: Velence–Székesfehérvár, 170 km
  • augusztus 17.: 3. szakasz: Cegléd–Hajdúszoboszló, 210 km
  • augusztus 18.: 4. szakasz: Karcag–Miskolc, 178 km
  • augusztus 19.: 5. szakasz: Kazincbarcika–Kazincbarcika, 127 km