Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

tdh

Még nincs meg az utolsó szakasz helyszíne

Változás történt az augusztusi Tour de Hongrie programjában: Magyarország legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye az eddigi tervekkel ellentétben nem érinti Budapestet.

A facebookon a verseny főszervezője a napokban tette közzé azt a dokumentumot, amelyen a főváros nem járul hozzá a körverseny közterület használatához. A közösségi oldal népe hatalmas felháborodást csapott, pedig az indok nagyon is jogos:

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt további forgalom korlátozások nem támogatottak. (Zárójelben, aki most Budapesten él megerősítheti, hogy ezen túl gyakorlatilag a város legfontosabb útvonalain folynak útfelújítások.)

tdh nem lesz bp en

A szervezők jelenleg keresik a legjobb, sportszakmai és média szempontok alapján is megfelelő új helyszínt és útvonalat az augusztus 19-i záró szakasz megrendezésére, amely az eredeti tervek szerint egy 78 kilométeres budapesti körpályás etap lett volna.

A Tour de Hongrie stábja leszögezte, a jövőben is kiemelt fontosságú lesz a szervezők számára, hogy a versenyt a fővárosba hozzák, és Budapestet is megmutassák a világnak médiapartnereiken keresztül. Ezért már az idei verseny után megkezdik az egyeztetéseket az illetékesekkel, hogy elkerüljék az ideihez hasonló ütközéseket, problémákat.

Szorítunk a szervezőknek, hogy sikerüljön mihamarabb megtalálni az új helyszínt!

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:

  • Prológ: egyéni időfutam, Siófok, 4 km, augusztus 14.
  • 1. szakasz: Balatonalmádi-Keszthely, 160 km, augusztus 15.
  • 2. szakasz: Velence-Székesfehérvár, 170 km, augusztus 16.
  • 3. szakasz: Cegléd-Hajdúszoboszló, 210 km, augusztus 17.
  • 4. szakasz: Karcag-Miskolc, 178 km, augusztus 18.
  • 5. szakasz: ???