Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

fernye szivasvarad 2018

Volt ott minden!

Ezen a hétvégén vasárnap zajlott le a XVII. szilvásváradi Specialized Maraton, amely gyakorlatilag évek óta a hegyikerékpár maratonok évadnyitójának számít. A verseny arról nevezetes, hogy az időjárás igen extrémmé tud válni. Emiatt is érdemelte ki a résztvevők körében a megtisztelő Szívásvárad Maraton nevet. Az induló nehezen dönti el, -mint ezen a versenyen is- hogy ez volt-e élete legjobb, avagy legrosszabb maratonja. Mindenesetre az élmény örök marad!

Az alábbi beszámolót Fernye Lajosnak köszönhetjük, aki rutinos maratonozó, ráadásul a nagyfiúkkal játszik, hiszen ő csak 100 km-es távokon indul. Nézzük mit is élt át Lajos:

Így indult…

 fernye szivasvarad 2018

...aztán Bánkút közelében jött a fekete leves: hatalmas mennyiségű eső és jég. Tőlünk 100-200 méterre (vagy közelebb) becsapó villámok, kidőlő fák. Nem volt buli! Ilyen körülmények közt még nem bringáztam én sem. Többen konkrétan az életüket féltették.

Részemről Bánkútnál (kb. 30 km megtétele után) véget is ért a hosszú táv. A rengeteg jég vörösre, görcsösre verte a karomat és a lábamat. Egy kis esőbeálló alatt vártam sorstársaimmal csurom vizesen, átfagyva az ítéletidő végét.

Nekem innen már nem volt kedvem lenyomni a maradék 77 km-t, pláne, hogy ezután jött egy nagy lefelé Ómassa felé, ahol még a ... is belém fagyott volna. Voltak ezzel ezzel még így egy páran.

A teljesítőknek gratuláció,legfőképp a hosszúsoknak, mert ugyebár a táv önmagában sem kevés!

Nekem a Következő a Duna Maraton lesz, ami távban verni fogja ezt is a 115 km-es hosszával! Jó regenerálódást és jó felkészülést a Dunára minden maratonozónak!