Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

lance armstrong tour down under 2009

100 millió helyett csak 5 plusz 1,65 millió dollárt kell fizetnie.

A doppingolással lebukott exkerékpáros, Lance Armstrong 5 millió dollárt fizet az amerikai kormánynak, és ezzel elkerüli az ellene indított kártérítési pert, amely -mint azt korábban megírtuk- május 7-én kezdődött volna.

Májusban kezdődik Armstrong ellen indított kártérítési per
Május 7-én kezdődik meg Washingtonban az a kártérítési per, amelyben az amerikai kormány perelte be a csaló Lance Armstrongot. A kormány 100 000 000 dollárt szeretne a volt kerékpároson behajtani.
TOVÁBB!

A Washington Post és a New York Times közlése szerint, született egy megállapodás az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma és az egykori kerékpáros között, amely alapján a kormány 5 000 000 dollárral is beéri. Ezzel az amerikai lapok közlése szerint minden, Armstrong elleni ügy lezárult.

Floyd Landis, Armstrong korábbi csapattársa szintén megkapja a részét. Ő volt az, akinek tanúvallomása lebuktatta az egykori legendát. Egy korábbi állami megállapodás alapján a kártérítési per negyede Landis bankszámláját fogja gazdagítani. Tény, hogy a 100 000 000 dollár negyede szép summa lett volna, viszont a végeláthatatlan pereskedés során lehet, hogy csak az unokái látták volna az összeg egy részét. Így viszont 1,65 millió dollár üti a markát, amelyet a megállapodás szerint az 5 000 000 dollár felett még Armstrongnak kell kifizetni.

Az Armstrong a különböző kártérítési eljárások során eddig már 20 millió dollárt vesztett, (plusz a dicsőség, a győzelmek és az addigi élete). Most pedig 7,5 millió dollárért árulja a texasi házát.

Egy kérdésem van: Megérte?