Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

RetroMTBtalalkozo2014 01Azaz régi MTB és BMX kerékpárok és kerékpárosok találkozója.

Igen, ilyen szép magyaros címmel rendeztük meg ezt a találkozót a hétvégén. Az időjárás kegyes volt hozzánk, tombolt a vénasszonyok nyara. Az ötlet, egy hölgy, Fehér Bea (Duna Kerékpárbolt) fejéből pattant ki, aki megosztotta azt velem. Én meg szóltam a Setinek. Szóval így kezdődött.

A buli direkt nem volt túl szervezve. Így mindenki, még a szervezők is jól érezhették magukat. Csillebércre feltekerve a helyszínen egy szürke benzines kanna várt mindenkire. Ez volt a becsület kassza, amibe papírpénzt dobhattál. Elé, mint egy oltár elé sört, csokoládét helyezhettél. Ez a belépő senkit sem vágott anyagilag padlóra.

 RetroMTBtalalkozo2014 02

Az eseményen öreg kerékpárok mutathatták meg magukat, öreg kerékpárosok jöhettek ismét össze. A programok igazi 90-es évek eleji versenyszámok voltak, Bringahajítás, Trabant húzás. Ezeket követte egy kötetlen grillezős szalonnasütős beszélgetés, közben a BMX-es arcok a pályán különböző figurákat mutattak be saját maguk és a nézelődők szórakoztatására.

Régi bringák közül a MAXIBike bemutatott néhány érdekességet, pl Campagnolo MTB Váltó és hajtásrendszert, ős Magura olajos féket, elasztomers stucnit. A bringák igen különlegesek voltak, bár legközelebb a Roli igazán letakaríthatná őket...

 RetroMTBtalalkozo2014 03

Láthattunk egy igazi Fat Chance Yo Eddy MTB-t, amin igen különleges alkatrészek voltak. Volt egy igazi YETI, egy gyönyörű titán GT, néhány Cannondale, egy Vilier Triestina, AMP B2, Titán Merlin, Egy ősi Specialized Stumpjumper a 80-as évekből és persze Seti elmaradhatatlan Bugyiszínű Kleinja.

 RetroMTBtalalkozo2014 04

Campagnolo markolat váltó, Magura hidraulikus felni fék

 

RetroMTBtalalkozo2014 05

Ős Kona Suntour XC LTD-vel szerelve

RetroMTBtalalkozo2014 06

Titán GT remek állapotban

RetroMTBtalalkozo2014 07

Egészségedre! Akkoroban még adtak a részletekre. Egy többfunkciós csengő!

RetroMTBtalalkozo2014 08

Yeti A.R.C Ebből sem lehet sokat látni egyben

Akinek tetszett, annak az a jó hírem, hogy az eseményt megismételjük remélhetőleg mégtöbb féltett gép kerül ki ismét a napra.