Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

csoda01Egy 1939-es Weiss Manfred gyártmányú, Csoda típusú kerékpár nyerte az Év Veterán Kerékpárja díjat, amelyre az interneten lehetett szavazni a magyar gyártmányú veterán kerékpárok virtuális múzeumának oldalán.

A versenyre 20 induló jelentkezett, képekkel és szöveggel bemutatva kétkerekűjét. A szavazásban részt vevő kerékpárok között voltak helyreállított, eredeti állapotukban tündöklő gépek, de akadtak olyanok is amelyek még a gyári festést, csíkozást viselték magukon.

A járművekre összesen 429 egyéni szavazat érkezett, ebből 262 a Csodát jelölte meg a legszebbnek. A díjat szombaton Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban adják a kerékpár tulajdonosának, Móringer Lajosnak.

csoda02

"Minden eredeti rajta, a fényezés, a matricák, a nyaktábla, a csengő, a macskaszem, a kerekek, a fék. A hátsó Torpedó agyban látszik az 1939-es évszám. Az összes kerék és küllő eredeti, minden egyes láncszemben benne van a WM. A fehér színű keménygumi pedálba is bele van nyomva a WM, a lánckerék Csoda feliratú" - írta a díjra jelentkezve járművéről egy évvel fiatalabb, 72 éves tulajdonos, aki naponta használja a kerékpárt Esztergomban és környékén, akár 30-50 kilométeres távokra.

A Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeuma a hazai gyártókról és termékeiről gyűjt információkat, rendszerezi azokat, és mindenki számára elérhető, egyfajta kollektív tudástárként üzemel Gyűjtik a még fellehető eredeti állapotú kerékpárokat, közzéteszik a fellelt könyveket, újságokat, katalógusokat, dokumentációkat.

A közösségnek 550 regisztrált tagja van, évente több alkalommal szerveznek találkozókat, túrákat. Programjaik megtalálhatók http://veterankerekpar.gportal.hu címen.