Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
Cateye vezetékes kilométeróra teszt
  Az Enduro és a Velo 9 tesztje
prev
next

csoda01Egy 1939-es Weiss Manfred gyártmányú, Csoda típusú kerékpár nyerte az Év Veterán Kerékpárja díjat, amelyre az interneten lehetett szavazni a magyar gyártmányú veterán kerékpárok virtuális múzeumának oldalán.

A versenyre 20 induló jelentkezett, képekkel és szöveggel bemutatva kétkerekűjét. A szavazásban részt vevő kerékpárok között voltak helyreállított, eredeti állapotukban tündöklő gépek, de akadtak olyanok is amelyek még a gyári festést, csíkozást viselték magukon.

A járművekre összesen 429 egyéni szavazat érkezett, ebből 262 a Csodát jelölte meg a legszebbnek. A díjat szombaton Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban adják a kerékpár tulajdonosának, Móringer Lajosnak.

csoda02

"Minden eredeti rajta, a fényezés, a matricák, a nyaktábla, a csengő, a macskaszem, a kerekek, a fék. A hátsó Torpedó agyban látszik az 1939-es évszám. Az összes kerék és küllő eredeti, minden egyes láncszemben benne van a WM. A fehér színű keménygumi pedálba is bele van nyomva a WM, a lánckerék Csoda feliratú" - írta a díjra jelentkezve járművéről egy évvel fiatalabb, 72 éves tulajdonos, aki naponta használja a kerékpárt Esztergomban és környékén, akár 30-50 kilométeres távokra.

A Magyar Gyártmányú Veterán Kerékpárok Virtuális Múzeuma a hazai gyártókról és termékeiről gyűjt információkat, rendszerezi azokat, és mindenki számára elérhető, egyfajta kollektív tudástárként üzemel Gyűjtik a még fellehető eredeti állapotú kerékpárokat, közzéteszik a fellelt könyveket, újságokat, katalógusokat, dokumentációkat.

A közösségnek 550 regisztrált tagja van, évente több alkalommal szerveznek találkozókat, túrákat. Programjaik megtalálhatók http://veterankerekpar.gportal.hu címen.