Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

NIK-CsepelA Csepel NIK típusú kerékpárjainak névadója az 1946-49 között fennálló Nehézipari Központ.

1272997791_26Név: NIK Csepel

Gyártmány: WM

Évjárat: 1948.

Származási hely: Magyarország

Váz anyaga: acél

Villa: 28"-os Csepel egységvilla, alumínium villafejsapkával díszítve

Fékkarok: acél fékkar

Fékek: elöl gumira ható rudazatos dörzsfék, hátul Granat kontrafékes agy

Hajtómű: 48/19 áttételű, ékes rögzítéssel, Extra Super típus

Sebesség fokozat: egy sebesség

Agyak: acél agyak nikkelezve, hátul Granat kontraagy

Súlya: ~17-18 kg

Gyűjtő: Tóth Zsolt

1272791100_58A Csepel NIK típusú kerékpárjainak névadója az 1946-49 között fennálló Nehézipari Központ. Feladata az ország kohászatának, vas-és fémiparának gépgyártásának összefogása volt, melyet megszűnését követően a Nehézipari Minisztérium vett át.

Feltehetően a típust is a NIK fennállásának 4 éve alatt gyártották. Jellemzőjük: 30 mm csőátmérő, nagy tengelytáv, a kor színvonalának megfelelő gumiperemes kerékabroncsok, elől a gumira ható rudas-, hátul német importból származó Torpedo kontrafék. Kormányuk fa markolattal és Trilla csengővel felszerelt, nyergük egyszeres csavarrugózással ellátott, műbőrborítású Juventus típus. Valószínűsíthetően többféle lánckerékkel készültek. A típus életében érdekes fordulat, hogy 1948-ban, a kommunista hatalomátvételt követően a korábbi, díszes váznyaktáblákat egyszerűbb, puritánabb kivitel váltotta fel.

Nyeregben: Kényelmességének és áttételének köszönhetően viszonylag hosszabb túrákra és beállítástól függően többféle terepre is alkalmas. Főleg vidéki használatra célszerű, mivel kevésbé fordulékony típus. Nagy tengelytávja és a homlokcső hegyes szöge miatt úttartása kitűnő.

Kedves olvasónk!

Ebben a rovatban retro (2000 előtt készült) kerékpárokat mutatunk be. Ha van egy régebbi kerékpárod akkor és szeretnéd, ha bemutatnánk, kérlek írj nekünk egy mailt (info@holkerekparozzak.hu). Minden régebbi márkás kerékpár izgalmas lehet.