Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

IMG_25601979-ben a 70 éves évfordulójukat megünneplendő készítették ezt a különleges példányt. Korlátozott, sorszámozott darab, Dusika aláírásával! Bottecchia névvel.

IMG_2560Név: Carnielli Europa Modell 1979 -- Bottecchia "Ferry Dusika"
Gyártmány: Dusika - Carnielli – Bottecchia
Évjárat: 1979
Származási hely: Olaszország
Váz anyaga: Reynolds 531
Villa: Reynolds
Váltókar: Campagnolo
Első váltó: Campagnolo
Hátsó váltó: Campagnolo Nuovo Valentino extra
Fékkarok: Universal
Fékek: Universal
Hajtómű: Nervar
Sebesség fokozat: 2x5
Agyak: Campagnolo
Súlya: 11,2
Futott km: 286 !!!

A Bottecchia gyár története:

Ottavio Bottecchia 1924-ben nyerte a Tour de France-ot, ő volt az első „nem francia", aki nyerni tudott. Hazájában szentté avatták, Carnielli a híres Olasz kerékpár készítő mester szerződött vele és ettől kezdve a kerékpárjait Bottecchia néven forgalmazta. 1909-től gyártották a kézzel készült, acél vázas versenykerékpárokat.


Dusika

Az osztrákok sportoló fétise. Hazájában Ő hasonló, mint nálunk Papp Laci.
Rengeteg versenyt nyert, hírnevét visszavonulása után utánpótlás neveléssel és kerékpár gyártással, összeszereléssel, forgalmazással öregbítette. Carnielli vázakat használt fel, ezt tartotta versenyzésre alkalmasnak. Kettőjük közös munkásságára emlékszik meg ez a kerékpár.

1979-ben a 70 éves évfordulójukat megünneplendő készítették ezt a különleges példányt. Korlátozott, sorszámozott darab, Dusika aláírásával! Bottecchia névvel.

IMG_2562IMG_2563IMG_2569IMG_2570IMG_2571

További fotók: ITT! találhatóak. Illetve a tulajdonos által készített képek ITT tekinthetőek meg.


Jelenleg a dolgozó szobám falát díszíti, nem válnék meg tőle semmiért! (Jó, tudom van az az összeg amiért már korpás az ember haja :-) Még nem ültem rajta sosem, így azt sem tudom milyen vele kerékpározni.Az biztos, hogy soha nem fogom közúton tekerni, maximum a Millire viszem majd ki egy veterán napra.

Van egy másik, korban teljesen hasonló, napi használatú Dusika országútim, egy rugalmas kezes bárány, de arról egy másik cikkben írok.


Kérdezzetek bátran: Bal3 aloe.gabor@gmail.com


Kedves olvasónk!

Ebben a rovatban retro (2000 előtt készült) kerékpárokat mutatunk be. Ha van egy régebbi kerékpárod akkor és szeretnéd, ha bemutatnánk, kérlek írj nekünk egy mailt (info@holkerekparozzak.hu). Minden régebbi márkás kerékpár izgalmas lehet.