Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
Kérdések a PEDELEC támogatással kapcsolatban
Örömteli hír, de felmerült bennem jó néhány kérdés is...
prev
next

vcibicikli01Bringás reggeli, bicikli-szépségverseny, ügyességi játékok, kerékpár-történelem és még számos, a drótszamárhoz kapcsolódó esemény várja 16-án szombaton és 17-én vasárnap a Vácra látogatókat.

Szarvas Krisztina szervező, a Váci Értéktár munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a múzeumban március óta látható a Freecikli Vác című kiállítás, amely a kerékpározás kultúrtörténete mellett a vasparipa váci karrierjét is bemutatja, és a mostani rendezvény számos ponton kapcsolódik hozzá: kínálnak tárlatvezetést, bemutatókat, gyermekfoglalkozásokat, de lesznek szakmai előadások, és kerékpáros szervezetekkel, mozgalmakkal is meg lehet ismerkedni.

{reklam}

vcibicikli02A látványosságok között sorolta fel Szarvas Krisztina a Főtéren erre az alkalomra felépülő triál- és dirtjumppályát a kapcsolódó bemutatókkal és versenyekkel, a kerékpáros szépségversenyt, az ügyességi játékokat vagy a biciklibemutatókat. A kétnapos programba bekapcsolódik a Göncöl Ház is előadásokkal, és zsűritagként jelen lesz Cs. Nagy Ildikó zongoraművész, Bíró György környezetvédelmi tanácsadó és Zoller Csaba „kerékpárdoktor”.

Az edzettebbek akár a Duna partján futó kerékpárúton is megérkezhetnek, de kombinált utazásra is mód van, és ha ellátogatnak a Váci Értéktárba, igénybe vehetik a MÁV kedvezményét – közölte a szervező.

Forrás: MTI