Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

visegradi 8 as 10

Folytatódik a Ring, hegykerülő kerékpártúra-sorozat

Folytatódik a 2022-ben életre hívott Ring, hegykerülő kerékpártúra-sorozat, amelynek eseményein Magyarország középhegységeit kerülhetik meg a kerékpárosok. A tavalyi öt helyszín idén további kettővel bővült, így valóban országos túrasorozattá növi ki magát a kezdeményezés.

A Ring sorozat ötlete azon alapul, hogy a kerékpárosok szeretik körbebringázni nagy tavainkat. Azonban nem csak a tavakat, hanem a hegyeket is hasonló módon megkerülhetjük. Így indult el 2022-ben az ország középhegységeit bebarangoló túrasorozat. Mindegyik helyszínen két távon indulhatnak, egy hosszú, általában 100 km körüli nehezebb útvonalon és egy rövidebb, teljesen átlagos edzettséggel teljesíthető 40-50 km-es útvonalon. Mindegyik helyszín esetében közös pont, hogy az útvonalak többségében biztosított nyomvonalon haladnak, jellemzően aszfalt úton, így trekking kerékpárokkal is teljesíthetők.

Idén 7 helyszínen várják a szervezők:

  1. április 29. - Mátra Ring
  2. május 20. - Mecsek Ring
  3. július 2. - Pilis Ring
  4. augusztus 12. - Zemplén Ring
  5. augusztus 26. – Zselic Ring
  6. szeptember 23. - Börzsöny Ring
  7. október 7. - Vértes Ring

 iden is lesz ring

Újdonságként azok a túrázók, akik mind a 7 helyszínt sikerrel teljesítik, egy egészen különleges, összeilleszthető éremgyűjteménnyel is gazdagodnak. Érdemes lesz gyűjteni az érmeket, hiszen az egyes események érmei egy "kirakós" darabjai.

A Ring sorozat célja, hogy minél többen fedezzék fel az ország középhegységeinek legszebb részeit két keréken, illetve ismerjék meg a kevésbé ismert erdei kerékpározható útvonalakat. A helyszínek kijelölésénél fontos szempont volt, hogy a túrázók minél látványosabb részeit érintsék egy-egy területnek.