Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 indul az oroksegtura szezon

Örökségtúrák 2022-ben

Középkori Templomok Útja Egyesület évente több száz túrázó számára szervez kerékpáros örökségtúrákat már több éve. Az egyesület nevéhez köthető örökségtúrák célja egy-egy földrajzi, néprajzi tájegység kulturális és természeti örökségének, sajátos karakterének bemutatása vezetett kerékpártúrák keretében. Idén több túrát fogunk meghirdetni a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel közösen, illetve a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel a Tekerj a Zöldbe program keretében, így reményeink szerint szélesebb körben válnak ismertté túráink.

Amitől igazán egyedi élményeket kínálnak az örökségtúrák, hogy sokszor ismeretlen tájegyeségek, kevéssé ismert, de rendkívül jelentős és látványos örökséghelyszíneit mutatjuk be a résztvevőknek. A túráinkon általában 20-35 fő vesz részt, ők az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeznek.

Egyesületünk a túrák során szervezett túravezetést, szakvezetés és kerékpáros szervizszolgáltatást térítésmentesen biztosít, továbbá vállaljuk a túrák teljeskörű szervezését és lebonyolítását. A szakvezetőket az egyesületi tagság sorából kikerülő művészettörténészek, örökségvédelmi szakemberek, történészek, geográfusok, néprajzkutatók alkotják, részben ők garantálják, hogy az élmények mellett rendkívül sokrétű ismereteket is szerezhetnek a résztvevők. A túrák során kerékpár és e-bike bérlési lehetőséget, valamint kerékpárszállítási és kerékpáros transzferszolgáltatást biztosítunk.

Idén 10 egynapos és 8 háromnapos, összesen 18 kerékpáros örökségtúrát hirdetünk, amelyek a Nyírség, a Felső-Tisza-vidék, a Hajdúság, a Zemplén, a Cserehát, a Bükk, a Mátra, sőt idén a Gömör-vidék felfedezésére irányulnak.

Az idei évet a Nyíregyházi bringakörrel és egy bükki örökségtúrával indítjuk.

indul az oroksegtura szezon

Örökségtúra a Bükkben – középkori templomok és szerzetesrendek (2022. április 8.-10.)

Egy káprázatos vidékre, a Bükk meghódítására szervez örökségtúrát április 8. és április 10. között a Középkori Templomok Útja Egyesület, amelyen a Bükk végtelen erdőségei, égbe törő csúcsai, csodálatos panorámája kísérik utunkat. A túra a Bükk keleti oldaláról, Miskolcról indul, és a nyugati oldalán, Egerben ér véget. Az örökségtúra célja a Bükk legszebb, művészettörténeti szempontból kiemelkedő jelentőségű középkori templomainak, középkori szerzetesrendek építészeti emlékeinek bemutatása. Részletes túraleírásért kattintsatok IDE!

Tervezett túráink 2022-ben

indul az oroksegtura szezon 02

indul az oroksegtura szezon 03

További információk

Középkori Templomok Útja Egyesület