Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

 cyclists 847896 1280

Van programod 2021. július 1-4 között?

Kedves olvasóink, az alábbi felhívást kaptuk a Csabai Bihargók Turista Egyesülettől.

BEHARANGOZÓ

Kedves Természetjárók és a Túrabringázás Szerelmesei!

A Csabai Bihargók Turista Egyesület idén, immár a 3. Körös- vidéki Túrakerékpáros Találkozót rendezi meg, 2021. július 1-4. között, melynek idén a Történelmi Magyarország középpontján fekvő Szarvas városa ad otthont!

A Találkozó Facebook oldala ITT található.

Minden fontos információ, jelentkezés és szálláselőleg fizetés június 20-ig ITT! olvasható.

E négy napos programsorozat remek lehetőség kerékpáros eszmecserére, megismerkedni egy új vagy már ismert régióval, és új baráti kapcsolatok kialakítására is. A túrák mentén felfedezni, megismerni a Körösök útjának utolsó szakaszát, a Tiszazug környezetét, ezek értékeit, kincseit, s nem utolsó sorban tökéletes kikapcsolódás a folyók ölelte környezetben! A kerékpártúrázás egyre többek által kedvelt aktív kikapcsolódás, remek lehetőség a friss levegőn, jó emberekkel találkozni, pompás vidékeket bejárni, és a megkedvelt helyeket akár újra felkeresni!

A négy napos találkozó a Körösök- völgye és a Tiszazug számos természeti és kulturális sokszínűségét kívánja bemutatni a kerékpáros természetjáróknak és az érdeklődőknek, szervezett kerékpártúrák során.

3 koros videki turakerekparos talalkozo 03

E vidéken is, mint az ország többi régiójában, már évtizedek óta erős a természetjáró kedv. A folyók mentén igen sok lehetőség adódik gyalogos, kerékpáros, vízi és horgász turizmusra is.

A gátrendszerek igazi kerékpározásra alkalmas hálózatként ölelik át Békés-megye jelentős részét! Kedvező időjárás esetén száz kilométereket tekerhetünk zavartalanul, a folyók mentén, a felbecsülhetetlen nyugalomban!

A Körösök mente, természeti és kulturális gazdagsága magával ragadó, kedvező természeti adottságainál fogva igazán alkalmas kikapcsolódásra, pihenésre. A Szarvast és Békésszentandrást körbeölelő Holt- Körös a Tiszántúl legnagyobb, 29km hosszú, 200ha nagyságú mentett ártéri vízfelület, mely változatosságával és csendes zugaival hazánk egyik legszebb része.

Az Erdélyi- szigethegységben eredő Sebes-, Fehér-, és Fekete- Körös és a Réz- hegységben eredő Berettyó- folyó az Alföldön egyesül. A Fehér-, a Fekete-  és a Sebes- Körös összefolyásából született Hármas- Körös Szarvas közelében veszi fel a Hortobágyi-Berettyó folyót, innen a 4 folyó már egyesülve halad tovább, hogy Csongrádnál a Körös- toroknál a Tiszába érkezzen! A hegyektől a torkolatig az út hosszú, ennek mentén a sokszínűség kézzel fogható, a természetjárás ennek mentén évtizedes múltra tekint vissza.

A 2018-ban megrendezett 2. Körös- vidéki Túrakerékpáros Találkozón már köszönthettünk határon túlról érkező bringásokat is, a Partiumból és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők. Nincsenek határok, éppen úgy, ahogyan a folyó is halad határokon át! A természet összeköt, és eggyé kovácsol!

Idén is örömmel fogadunk a szélrózsa bármely irányából érkezőket, hogy együtt éljük át a túrák útvonalán fellelhető élményeket!

3 koros videki turakerekparos talalkozo 02

Fontos még megemlítenünk, hogy a túrákon kívül kerékpáros élménybeszámolókat is tartunk esténként, meghívott előadókkal. Idén két olyan túrakerékpáros legenda fogadta el a meghívásunkat élménybeszámoló tartására, mint a rekus ikon Karlovitz (Pupu) Kristóf és az „oromhegyesi Terminátor” Vörös Tamás.

Biztosak vagyunk benne, hogy velük találkozni és őket meghallgatni minden résztvevőnek nagy élmény lesz!

Elsődleges célunk, hogy a kerékpártúrázók idén június végén bringájuk szarvát Szarvas felé fordítsák!

Szeretettel vár minden érdeklődőt Szarvas városa és a Körösök Völgye!

3 koros videki turakerekparos talalkozo 01
Emlék a 2018-as Találkozóról: az egyik túracsapat a Mezőhegyesi Ménesbirtok előtt.