Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

MoriKarika01Az év színésze, Scherer Péter május 28-án, szombaton bringára pattan, hogy a jubileumi Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán beteg embereken segítsen!

Május 28-án, szombaton 10. alkalommal rendezik meg Móron, a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (pl. baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, ill. agyvérzésen átesett, beteg emberek stb...) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A másik cél a móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása.

Scherer Péter újra együtt teker a jótékonykodó bringásokkal május 28-án, Móron. A karitatív kerékpározást nem először vállalja, mert szívügyének tekinti. Imád biciklizni a Bakony és Vértes varázslatos tájain, ahová rokoni szálak is fűzik, miközben a nevezési díj befizetésével a többi résztvevővel együtt, fele-fele arányban agysérülésen átesett betegek rehabilitációját, valamint a város kulturális életét támogatja.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt, és a szervezők nagy örömére évről évre növekszik a nevezők létszáma.

MoriKarika02

Az előző években Péteren kívül olyan híres emberek is igyekeztek kerekezéssel felhívni a figyelmet Mórón az agysérülésen átesettek társadalomba való visszailleszkedésének fontosságára, mint a népszerű énekesnő, Falusi Mariann és a neves zene- és filmkritikus Fáy Miklós.

A leggyorsabbak, ahogy az elmúlt 9 évben, 2016-ban is Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket.

A rendezvény időpontja: Május 28-án, szombat


A kerékpárosok három táv között választhatnak:

 

    • hosszú táv:110 km
    • középtáv:50 km
    • rövidtáv:25 km


Nevezési díj: 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1500 Ft


Előzetes regisztráció a Facebook oldalon: Móri Karika - Facebook


Regisztráció a helyszínen: 8.00-10.00-ig.


A rajt május 28-án, szombaton Mórón, a Láncos-kastély előtti téren, 10.15- kor lesz.

A távok teljesítését professzionális chipes időméréssel mérik.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a mori-karika.hu oldalon, és a rendezvény Facebook oldalán találnak.