Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

Bringasokejszakaja01Mint korábban beszámoltunk róla a Bükk Maraton előtti estén különböző kerékpáros programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. Én ott voltam...

Egy verseny
Az első program retro kerékpár verseny volt. Ez bizony készülést igényelt, mivel nem könnyű 20 éves bringákat előszedni a sufniból. Hetünknek sikerült. A verseny előtt meg lehetett szemlélni ezeket a kerékpárokat. Voltak itt merev, sőt össztelós gépek is.

Én az AMP kerékpárommal indultam. Már a rajt is „retro" volt. Letettük a rajtvonalhoz a bringákat, és kb 50 m-t hátrálva a sípszóra futni kezdtünk a bringákhoz, majd nyeregbe pattanva indulhatott a menet.

 Bringasokejszakaja02

Nyomom ezerrel

Nem vagyok egy nagy versenyző, az 5. helyről kezdtem. Az első körben inkább csak a pályával ismerkedtem. A másodikra viszont belehúztam, egymás után hagytam le az előttem lévőket. A bringa nagy segítségre volt. A hepe-hupás pályán az össztelós AMP-m helyzet előnyben volt. A cél előtt már a második voltam, majd egy sprint és az utolsó pillanatban lehagyva az előttem lévőt megnyertem!

Vége, legalábbis azt hittem, de a közönség+1 kört szavazott meg nekünk, így miután a célban hagytam a tüdőmet még egy kört kellett teljesíteni. Hát annyira nem esett jól. Mindenesetre a dobogó első foka feledtette velem a megpróbáltatásokat.

Autó húzás
A következő program autó húzás volt biciklivel. Itt a szervezőket az egri Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület segítette. Hiszen rendelkezésükre bocsátott egy gyönyörű Fiat 500-as kis autót. Amit a vállalkozó kedvűek húzattak azonos távon időre. Mit mondja jelentkezőben nem volt hiány. Ráadásul nem is olyan könnyű egyenesben tartani a kerékpárt az autó előtt.

 Bringasokejszakaja03

A fixis srác sem maradt szégyenben

 

Bringasokejszakaja04

A hangulat fantasztikus volt

Bringa dobás
Amikor a hangulat a tetőfokára hágott jött az utolsó szám a bringa dobás. Egy 20" gyerekkerékpárt kellett hajigálni. Mikor a vállalkozó kedvűek megfogták, arcukon döbbenet lett úrrá, hiszen a bringa nehéz volt, mint a kő! Több mint 40 en próbálták dobálni az egyre jobban leamortizálódó kerékpárt, amit végül is a nyertes hazavihetett...

Bringasokejszakaja05 A verseny főszervezője dobja a vasat

Bringasokejszakaja06

Nem volt könnyő az a bicikli

 

Ez történt az Egeres-völgyben aznap este. Fergeteges buli volt. Azok is élvezték, akik csak nézőként voltak jelen. Remélem jövőre még többen jövünk össze ugyan itt!

Bringasokejszakaja01

 

A fotókat Horcsin Zoltán készítette, Köszönet érte!