Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

DaveA Norma Akadémia és a Duna kerékpárbolt bemutatja az első Vintage MTB & BMX találkozót!

Magas hegyek között
hol az erdő csuda szép,
ott vannak ők a Setiék .
Hatalmas fák között
a Norma Parkan ott vagyunk,
és még mindig bringások vagyunk...

 

Részvételi feltételek:
Az eseményt bárki látogathatja, aki érdeklődik a 90'-s években divattá vált MTB és BMX kerékpározás iránt és részt szeretne venni az akkori hangulatot idéző versenyszámok valamelyikén, vagy csak „veterán" MTB és BMX bringákra kíváncsi.

A belépő becsületkassza, amivel a parkot támogatod (legyen ez egy papírpénz,de ne a Gazdálkodj Okosan-ból) + 2 sör (egy magadnak egy az előadóknak)

A versenyeken külön nevezési díj fejében lehet részt venni. Tekintettel arra, hogy a rendezvény Non Profit jelleggel kerül megrendezésre, így a nevezési díjak is ez alapján lesznek meghatározva. Minden versenyszámban 1 doboz sör vagy 1 táblás csoki!

A nyeremények pedig a nevezési díjakból összegyűlt csokik és sörök lesznek!!! Melyeket a nyertes természetesen megoszt majd a vesztesekkel...

 Krisz

Lássuk akkor a megrendezésre kerülő számokat...

Bringa szépségverseny:
Nevezési feltétel: 1999 évjárat előtti MTB vagy BMX kerékpárokkal, melyeket a zsűri külön kategóriában fog elbírálni.

Szempontok: korhűség, kompatibilitás (mivel van szerelve) tucat vagy akkori tuning alkatrészekkel szerelt bicajok előnyben, + az eredetiség sokat számít. A fényezés állapota, mennyire leharcolt, stb. Aki ráadásul jelmezben vagy a 90'-s évekre jellemző bringás cuccban jelenik meg, az plusz pontot kap!!!! (Legalább egy bringás öltözék legyen rajtad!!! )

Figyelem! „Szakértő" női zsűri fog dönteni, szóval legyetek a TOP-on!!!!

Bringa hajító verseny:
Egy általunk régóta dédelgetett kerékpárt, nevén nevezve „Lopadékot" fogjuk erre a nemes célra dobásra ítélni. Szegényt hónapok óta kint tároljuk az utcán lakatolás nélkül és senki nem akarja ellopni... még így sem...

A cél, Lopadékot a lehető legmesszebb hajítani!

Trabant húzás kerékpárral:
Legyél jelen a saját bringáddal és húzd el a Trabantot 10 m távolságra! A Trabant húzás közben a lábad nem érintheti a talajt! Folyamatosan kell tekerned a bringád!!! Ha leteszed a lábad, kiestél! Az nyer, aki a leggyorsabban elhúzza, szabályosan a Trabantot...

 Klein

Természetesen a versenyszámokon kívül lesz arra lehetőség, hogy saját kerékpárral bárki kipróbálhassa a Normapark bringapályáit. Sőt, ha minden jól megy még egy paralell szlalom pályát is megpróbálunk kialakítani a régi idők emlékére!

Az eseményen a 90's évekre jellemző zenéket fogunk nyomatni zajkeltés céljából, ezzel is fokozva a hangulatot!

A rendezvényen az árusítás, értem ez alatt, büfé és italbár nem lesz, ezért mindenki magának gondoskodjon a saját kis batyujáról, ropogtatni valójáról!!!

Szalonna sütésre lesz lehetőség! Csak hozzatok magatokkal szalonnát, hagymát...

Csak mert többen javasolták legyen csere-bere is!

Igyekszünk megnyerni a nagyokat, beszéljenek kicsit majd arról, milyen volt a Montis és BMX-s élet a kezdetekkor. Milyen versenyeken, milyen eredményekkel és főleg milyen gépekkel vettek részt... Felidézik nekünk majd az akkori lehetőségeket, és hangulatot.

Mindenkit várunk szeretettel 2014. október 12. 12 órakor a Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központban. Cél, hogy jól érezzük magunkat!

Kedvcsinálónak itt egy ős MTB film:

Mountain Bike Mánia-1993.oktatófilm