Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

csakcsajok02Vintage kerékpáros felvonulás május 31-én

A Tweed Run Budapest kerékpáros baráti társaság három héttel ezelőtt már az ötödik alkalommal szervezte meg a Tweed Run-t, mellyel a tavaszi tweed öltözékeket népszerűsítik. A felvonulás sikerén felbuzdulva most megszervezik ennek nyári változatát, a CSAK CSAJOK vintage stílusú, beöltözős biciklis felvonulást, 2014. május 31-én.

A felvonulást hagyományteremtő szándékkal szervezik. Budapest legszebb utcáin, útvonal-biztosítók segítségével tekerhetnek a hölgyek. A z egyébként is hangulatos tekerést az útvonal egyik állomásán rockabilly és swing flash mobot táncbemutató teszi még látványosabbá, amit a Pepita Táncközösség fog előadni.

 csakcsajok00Az útvonal. (Nagyobb térképért katt a képre!) 

A rendezvény végén a beöltözött hölgyek egy öltözék- és kerékpárversenyen vehetnek részt, melyet a "csak csajokhoz" híven "csak pasik" fognak zsűrizni. A nevezéskor jelképes összeg -1000 Ft.- befizetésével hozzájutsz egy feltűzhető, hímzett sorszámhoz. (Csak akkor nevezz be a versenybe, ha meg tudod várni a zsűrizést és a díjátadást.)

Hat kategóriában hirdetnek eredményt a rendezők:

1. Flapper - a 20-as évek lázadó ifjúságának stílusa
2. Art Deco és Gatsby - arisztokrata stílus, gazdagon díszített anyagból
3. Provence - francia vidéki stílus (csipke, apró virágminták)
4. Rockabilly (Elvis) - pöttyös, csíkos, kockás, harsány virágmintás, leopárdmintás, hatalmas, pörgős szoknyákkal
5. Pin Up - a Rockabilly-hez hasonló stílus szűk ruhákkal
6. Az öltözék kategóriák mellett két biciklis kategóriában (veterán és retró kerékpárok) is megmérettethetik magukat a versenyzők.

 Csakcsajok01

A TELJES PROGRAM:
2014. május 31-én 12:30-kor találkozópont a városligeti Pántlika Bisztrónál. Itt lehet benevezni a versenyekre, illetve itt lesz a flash mob táncos főpróbája is, melyhez mindenki csatlakozhat.

14:00-kor indul a felvonulás az utvonalbiztositas.hu motoros felvezetőivel, majd néhány állomáson (Szépművészeti Múzeum lépcsője, Bazilika (Flash Mob), Várkert Lépcső, Deák téri templom) 5-10 perces pihenők lesznek fotózási, videózási lehetőséggel.

16:00 körül érkeznek vissza a hölgyek a Pántlikához, amikor elkezdődik a zsűrizés, közben pedig DJ Panda swing és rockabilly zenékkel szórakoztatja a közönséget.

18:00 órakor eredményhirdetés, majd 19:00 órától látványos swing táncbemutatót tartanak a Pepita Táncközösség versenyzői.

 További infók a rendezők oldalán:
https://www.facebook.com/events/616776628405080/