Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

CA logo 2-588x428Városfejlesztés két keréken kiállítás Budapesten

Bécs kreatív ügynöksége, a departure 2013-ban Cycling Affairs címmel ötletpályázatot írt ki azzal a céllal, hogy új, innovatív ötleteket gyűjtsön a városi kerékpározás és kerékpáros kultúra fejlődéséhez.

A felhívásra 235 ötlet érkezett: design megoldások, városfejlesztési koncepciók, mobil alkalmazások egyaránt, javaslatok a kényelmes kerékpáros bevásárlásra, a biztonságos és stílusos biciklizésre vagy épp a gyermekszállításra.

A Kultúrgorilla által Budapestre hozott kiállításon a magyar közönség most megismerheti az 5 díjazottat és ezen felül 12 válogatott pályamunkát - mindezt egy különleges installáció keretében.

A kiállítás május 8 és 25 között lesz látható a Design Terminál, konferenciateremben 1051 Budapest, Erzsébet tér 13. A megtekintés ingyenes.

 5559754 orig

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS 6 TÉMÁT ÖLEL FEL:

Biztonság & kényelem
Bécsi kimutatás szerint a kerékpáros közlekedés elsőszámú akadálya a baleseti kockázat. A biztonság és kényelem növelése, a lopás rizikójának csökkentése még több embert ösztönözhet arra, hogy nyeregbe üljön.

Stílus & kultúra
A kerékpár nem pusztán közlekedési eszköz, de önkifejezés is. Milyen divatos ruhadarabok és kiegészítők szükségesek a stílusos városi biciklizéshez? Hogy lehet egyedivé varázsolni a biciklinket? Hogy járulhatnak hozzá kerékpáros közösségek a felelős mobilitás terjedéséhez?

Tér & város
A városi tereken még mindig a motorizált közlekedését uralkodik. Az előremutató, fenntartható várostervezés az urbánus életterek összes szintjén támogatja a kerékpáros közlekedést, a design pedig személyes tereinkben alakít ki méltó helyet biciklinknek.

Szolgáltatás & dialógus
A kerékpározást új szolgáltatásokkal és kommunikációs technológiákkal is támogathatjuk, ami a kreatíviparban is új lehetőségeket nyit meg. Mi kell a kerékpáros mindennapok, az információáramlás és tájékozódás megkönnyítéséhez? Milyen kerékpárra épülő szolgáltatások segíthetik egy város életét? Milyen biciklis megoldásokkal támogathatók a kisvállalkozások?

Emberek & utak
A városi kerékpár egyre inkább a szabadidős tevékenységeink és mindennapi közlekedésünk eszközévé válik. Milyen eszközök segíthetik a kerékpáros gyermekszállítást? Hogyan lehet új használói csoportokat megszólítani? Milyen megoldások támogathatják az új kerékpárutak kijelölését és a meglévők fejlesztését?

Nyitott & szabad
A városi kerékpározásban rejlő lehetőségek messze kiaknázatlanok. Hogyan definiálható újra a kerékpár szerepe egy város fejlődésében a design, építészet, divat, multimédia eszközeivel.

További infók ITT olvashatóak!