Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

CA logo 2-588x428Városfejlesztés két keréken kiállítás Budapesten

Bécs kreatív ügynöksége, a departure 2013-ban Cycling Affairs címmel ötletpályázatot írt ki azzal a céllal, hogy új, innovatív ötleteket gyűjtsön a városi kerékpározás és kerékpáros kultúra fejlődéséhez.

A felhívásra 235 ötlet érkezett: design megoldások, városfejlesztési koncepciók, mobil alkalmazások egyaránt, javaslatok a kényelmes kerékpáros bevásárlásra, a biztonságos és stílusos biciklizésre vagy épp a gyermekszállításra.

A Kultúrgorilla által Budapestre hozott kiállításon a magyar közönség most megismerheti az 5 díjazottat és ezen felül 12 válogatott pályamunkát - mindezt egy különleges installáció keretében.

A kiállítás május 8 és 25 között lesz látható a Design Terminál, konferenciateremben 1051 Budapest, Erzsébet tér 13. A megtekintés ingyenes.

 5559754 orig

A PÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS 6 TÉMÁT ÖLEL FEL:

Biztonság & kényelem
Bécsi kimutatás szerint a kerékpáros közlekedés elsőszámú akadálya a baleseti kockázat. A biztonság és kényelem növelése, a lopás rizikójának csökkentése még több embert ösztönözhet arra, hogy nyeregbe üljön.

Stílus & kultúra
A kerékpár nem pusztán közlekedési eszköz, de önkifejezés is. Milyen divatos ruhadarabok és kiegészítők szükségesek a stílusos városi biciklizéshez? Hogy lehet egyedivé varázsolni a biciklinket? Hogy járulhatnak hozzá kerékpáros közösségek a felelős mobilitás terjedéséhez?

Tér & város
A városi tereken még mindig a motorizált közlekedését uralkodik. Az előremutató, fenntartható várostervezés az urbánus életterek összes szintjén támogatja a kerékpáros közlekedést, a design pedig személyes tereinkben alakít ki méltó helyet biciklinknek.

Szolgáltatás & dialógus
A kerékpározást új szolgáltatásokkal és kommunikációs technológiákkal is támogathatjuk, ami a kreatíviparban is új lehetőségeket nyit meg. Mi kell a kerékpáros mindennapok, az információáramlás és tájékozódás megkönnyítéséhez? Milyen kerékpárra épülő szolgáltatások segíthetik egy város életét? Milyen biciklis megoldásokkal támogathatók a kisvállalkozások?

Emberek & utak
A városi kerékpár egyre inkább a szabadidős tevékenységeink és mindennapi közlekedésünk eszközévé válik. Milyen eszközök segíthetik a kerékpáros gyermekszállítást? Hogyan lehet új használói csoportokat megszólítani? Milyen megoldások támogathatják az új kerékpárutak kijelölését és a meglévők fejlesztését?

Nyitott & szabad
A városi kerékpározásban rejlő lehetőségek messze kiaknázatlanok. Hogyan definiálható újra a kerékpár szerepe egy város fejlődésében a design, építészet, divat, multimédia eszközeivel.

További infók ITT olvashatóak!