Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

MVVM logonagyÚjra eltelt egy év és itt a július! Ha pedig július, akkor Dunakanyar Túra!

Az idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a szokásos 50 km-es veteránkerékpáros találkozóval egybekötött túránk. Aki rendszeres résztvevője a programnak az tudja, hogy minden évben a Dunakanyar egyik részét járjuk be öreg kerékpárjainkkal. Az előző években a Szentendre - Visegrád illetve Szentendre - Szentendrei szigeten tettünk kirándulásokat.

Az idén szakítva a hagyománnyal a túra útvonala átkerült a Duna másik oldalára. Ebben az évben a Vác - Zebegény - Vác szakaszon tesszük meg egy nagyjából 50 km-es távot. A teljes szakasz jó minőségű kerékpárúton halad, részben a Duna partján illetve a 12-es számú főúttal párhuzamosan, kiválóan alkalmas a túrázásra.

Ha van egy öreg géped (1988 előtti), legyen az magyar vagy akár külföldi gyártmány, és kedved egy jó kis tekeréshez, akkor ott a helyed!

Néhány fontos tudnivaló!

  • a gyülekező helyszíne: a Váci Ligeti Stadion melletti parkolóban.
  • a túra időpontja: 2013.07.13
  • a túra várható indulása: 10:00 óra
  • a táv: 50-55 km
  • a túra alkalmával érintett települések: Vác, Verőce, Nagymaros, Zebegény
  • a tempó: kényelmes

A gyülekezőt követően elkerekezünk a közelben található Március 15.-e térre, ahol körbe kerékpározzuk a teret, remélhetőleg nem kis feltűnést keltve:) ezért a lehető legtöbben gyertek el! A város "főterén" lesz egy kis fényképezés, majd szabadjára engedve a fölös energiát nekivágunk a túrának.

Vác városát elhagyva, a Duna parton haladunk majd tovább, itt az első néhány kilométeren lesz pár emelkedő, de a hagyományos kerékpárokkal is könnyen vállalható.

A következő település Verőce lesz, ahol tartunk majd egy rövidebb pihenőt, és folytatjuk utunkat tovább Nagymaros felé. Itt lesz következő megálló, pihenő pont. Ha kifújtuk magunkat, akkor már nem sokat kell tekernünk ahhoz, hogy elérjük túránk célállomását Zebegényt.

A Település igazi kis gyöngyszem, közvetlen a Duna parton helyezkedik, el és sok látnivalót is tartogat.

Az előzetes bejárás alkalmával, kényelmes tempóban valamivel több mint 2 óra kellett a Vác - Zebegény útvonal megtételéhez. Ezért a tervezett indulás úgy lett kialakítva, hogy Zebegényben tudjunk ebédelni!