Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

criticalmasslogoSzerdán dugó lesz a körutakon a bringások miatt A rendes őszi biciklis felvonulás az idén szeptember 22-én lesz.

A Critical Mass résztvevői 18:30 és 19:30 között a pesti Nagykörúton, a Jászai Mari tér és a Petőfi híd budai hídfője között fognak együtt kerekezni. Pontos kezdés nincs, mindenki ott csatlakozhat a vonulókhoz, ahol akar.

{reklam}

Várható, hogy az autós közlekedésben a főváros ezen területein jelentősebb fennakadások lesznek. A Nagykörúton ugyanis 19:30-ig legjobb esetben is egyetlen sávon zajlik majd.

A szervezők az autósok számára kerülőútnak a Hungária körutat, a Dózsa György utat, a Fiumei utat és a rakpartokat javasolják. 19:45-től 20:15-ig a kerékpárosok az Erzsébet térre érkeznek, ami a Kiskörút, Andrássy út, József Attila utca és a Lánchíd forgalmában okoz majd jelentős torlódásokat, pár percig akár teljes leállást is. A 4-6-os villamos és a Kiskörút villamos forgalma a rendezvény idején is zavartalan marad.

Nem zárják le a biciklis felvonulás alatt az utakat. Ezzel szeretnék hangsúlyozni, hogy a kerékpározás a többi közlekedési eszköz egyenrangú társa, amelyet nem elrekeszteni kell, hanem integrálni a város rendszerébe.

A szervezők figyelmeztetnek a közlekedési szabályok betartására, tehát nem szabad a járdán biciklizni, a pirosnál meg kell állni, a zebrán át kell engedni a gyalogosokat és nem szabad egymás mellett tekerve minden sávot elfoglalni. Az autók ugyanis ugyanúgy behajthatnak a Körútra, hiszen az üzenet az együtt közlekedés, a város közös használata.

A demonstrációnak egyedül a végcélja rögzített: 20 órakor az Erzsébet téri Gödörnél lesz a szokásos bringaemelés.

A demonstrációval ezúttal nem szeretnének hosszú távú célokról beszélni. Annyit szeretnének, hogy mindenki, aki biciklizett a CM-en, legalább egyetlen nap, csütörtökön maradjon bringán, azzal menjen iskolába, dolgozni vagy szoláriumba.

A fajsúlyos kérdések iránt érdeklődők sem maradnak szellemi táplálék nélkül. A felvonulás végén a Gödör nagytermében ugyanis nyilvános vitára ül le Budapest majdnem összes főpolgármester-jelöltje.
 

A Critical Masst Budapest mellett további 12 városban megrendezik. Lesz felvonulás Baján, Debrecenben, Egerben, Gyálon, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Pilisborosjenőn, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon és Szombathelyen is. Részleteket a CM honlapja közöl.