Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

kerkprosgyrElső alkalommal rendezik meg a Győri bringafesztivált a kisalföldi megyeszékhelyen: szeptember 21. és 23. között kerékpáros felvonulás és versenyek mellett lesz kapcsolódó konferencia, tanfolyam és vetélkedő is.

Az utóbbi években Győr sokat tett a biciklis közlekedés fejlesztéséért: pályázati forrásból épül a Győrt Adával összekötő, három kilométernél is hosszabb kerékpárút, a városon belül több mint hat kilométernyi kerékpárutat, 20 csomópontot építettek vagy tettek biztonságossá a kerekezők számára, hét közintézménynél pedig mintegy 75 kerékpártároló oszlopot alakítottak ki - mondta Polgári István, a városháza stratégiai csoportvezetője az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón.

Mint elhangzott, az európai mobilitási héthez és az autómentes naphoz egyaránt kapcsolódó bringafesztivál jövő csütörtöki "nulladik napján" egy Ikarus 55-ös nosztalgiajárat viszi az érdeklődőket a Kisalföld Volán műszaki telephelyének bejárására, míg másnap délelőtt belvárosi "bringásreggeli", a kerekezéssel foglalkozó minikonferencia, kerékpáros KRESZ-tanfolyam és Ki mit tud? szerepel a programban.

Szeptember 21-én pénteken 18 órakor tíz kilométer hosszú útvonalon kerékpáros felvonulás indul a Megyeháza térről, utána Rutkai Bori és a Specko Jedno szórakoztatja a közönséget.

A szombati programban számos, a gyerekeket megszólító esemény mellett bringapadon megrendezett rövidpályás gyorsasági verseny és tájékozódási viadal kapott helyet. Rendeznek bringapóló-versenyt is, amelyben biciklin és krikettütővel mozgatják a labdát a két-háromfős csapatok (erre a viadalra egy francia és egy osztrák együttes is jelezte részvételét), este fél héttől pedig három órán keresztül két kilométeres utcai verseny lesz.

A fesztivál jövő vasárnapi zárónapjára 11-kor kerékpáros kirándulás indul Pannonhalmára.

Forrás: MTI