Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

Veterankerekpartura2012Ismét eltelt egy év, és már közeleg a 2012-es szentendrei veterán kerékpár túra és találkozó időpontja. Azonban a már jól ismert útvonalat kissé átrajzoljuk.

Ismét eltelt egy év, és már közeleg a 2012-es szentendrei veterán kerékpár túra és találkozó időpontja. Az indulás helyszíne újra Szentendre, Pap-sziget lesz. Viszont az elmúl évektől eltérően az idén nem Visegrádig megyünk, hanem a sziget spiccig, Kisorosziba. A már jól ismert útvonalat kissé átrajzoljuk.

Szóval Indulás kerékpár úton Szentendréről, majd a Határ csárdánál komppal átkelünk a Dunán, legyen Mindenkinél apró, itt majd fizetni kell a személy és kerékpár szállításért. A Duna másik oldalán Szigetmonostor vár minket. Ekkor utunkat már a Szentendrei szigeten folytatjuk tovább Tahitótfalu irányában. Majd onnan Kisorosziig.

A túra első felében Szentendre és Kisoroszi között a révnél és Tahitótfaluban lesz lehetőség megpihenni. Az ebédet a tervek szerint a Rácz Fogadóban fogjuk eltölteni.

Visszafelé Tahitótfalunál (pihenőpont) újra átkelünk a Dunán, de ott már a Tildy Zoltán hídon, és becsatlakozunk a 11-es számú útba. Aki részt vett már a Dunakanyar túráinkon, annak ismerős lesz a visszafelé vezető út :) itt lekerekezünk Leányfaluig (pihenőpont), majd onnan újból kerékpárúton Szentendréig.

A teljesítménytúra lényege egy közös élménytekerés, egy nagy kirándulás. Persze nem utolsó sorban megmutatni, hogy az öreg, több évtizedes korral rendelkező gépek nyergében még ma is képesek vagyunk letekerni 50 km-t.

  • Időpont: 2012.07.07.
  • Indulás: 10:30 Szentendre, Pap-sziget
  • Táv: 50 km
  • Útvonal: Szentendre - Szigetmonostor - Tahitótfalu - Kisoroszi és vissza
  • Tempó: kényelmes

Ha van egy öreg géped (1988 előtti), legyen az magyar vagy akár külföldi gyártmány, és kedved egy jó kis tekeréshez, akkor ott a helyed!