Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

BetonturaElkészültek a Budapesti Műszaki Egyetemen működő Depó-kurzus építészhallgatói által tervezett köztéri betonmunkák, ezek megtekintésére Betontúra címmel kerékpáros városnézést szervez a Budapesti Aszfaltprojekt.

Az egyetem Depó kurzusa 2010-ben indult, a részt vevő hallgatók utcabútorokat készítenek, eltört kőburkolatokat, megrongálódott felületeket egészítenek ki és street art projekteket valósítanak meg. Az elméleti órákat nem a tanteremben, hanem kint a szabadban, városi séták formájában tartják, hogy valóságos szituációban ismerjék meg azt a városrészt, amely befogadja a munkájukat - adta hírül az BUPAP.

A félév során elkészült munkák bemutatására a Critical Concrete - biciklis betontúra keretében kerül sor. A háromórás programon résztvevők a városi kerékpározás keretében megtekinthetik a betonműveket és találkozhatnak az alkotókkal is.

A szervezők és a készítők bíznak abban, hogy néhány mű nemcsak a bemutató alatt, hanem hosszútávon is díszítheti majd a főváros utcáit.

A Depó kurzus gyakorlati foglalkozásainak célja, hogy a hallgatók olyan aktívan működő cégekhez és mesterekhez látogassanak el, akik nyitottak technológiájuk megismertetésére. A diákok találkozhatnak az egyes, építészetben is használt anyagok feldolgozási módszereivel, testközelbe kerülhetnek az egyedi kivitelezés és a professzionális modellezés kérdéseivel és lehetőségük nyílik saját kapcsolatrendszerük kiépítésére, kibővítésére is.

További infó ITT!