Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

efottAz EFOTT szervezői azt szeretnék, ha minél többen érkeznének kerékpárral az idei fesztiválra, ezért meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!" programot.



2012. július 3. és 8. között rendezik az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) Velencén. Az 1976 óta létező fesztivál egyik legfőbb célja a szórakoztatás mellett, hogy megismertesse Magyarországot a fiatalokkal, ezért is rendezik minden évben máshol.

A szervezők idén meghirdették a „Tekerj az EFOTT-ra!" programot. Szeretnék ugyanis, ha minél többen érkeznének kerékpárral a fesztiválra, és használnák azt a helyszínen is, mint közlekedési eszközt. Ennek érdekében kialakítanak egy őrzött kerékpártárolót, de lesz biciklikölcsönző is. Így aki szeretné, bejárhatja Velence környékét, vagy akár körbe is tekerheti a Velencei-tavat.

Tó kerüléshez egy kis segítség a holkerékpározzak.hu-tól:

  • Túra hossza: 31 km
  • Nehézsége: Könnyű
  • Terep: Síkvidék

velencei_tKerékpáros túránk kiinduló pontja Velence, ahonnan az óramutató járásával ellenkező irányba indulunk neki a tó kerülésnek. Kerékpár úton haladva szeljük át, majd a település végén az Autópálya előtt egy balkanyart veszünk és a pálya mellett egy föld úton tekerünk a Doni emlékműig. Innen 1 km-re található a Katonai Emlékpark amit nem érdames kihagyni, majd az autópálya alatt áttekerve a Sukoró és Pákozd között futó országútra jutunk ki.

Balra fordulva Pákozdon át visz tovább az utunk. A település utolsó utcájába a Gábor Áron utcába fordulunk be, amelyen tovább tekerünk Dinnyés irányába.

Amikor 7-es utat elérjük, a főút mellett egy kerékpár útra térünk rá, amely Agárdra vezet minket. A város főutcáján haladva áttekerünk a Gárdonyba a vele összenőtt településbe, ahonnan Velenvébe érünk vissza.

Bóvebb infó a túráról térkép és GPS koordinátál ITT találhatók!