Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

P3013589Élménybeszámoló a 2012 évi exporól.

P3013568A terembe belépve végre újra átjárt az az érzés, amely hazánkban évente egyszer adatik meg. Pompázó kerékpárok és kíváncsiság, az idei év hoz-e valami nagy újdonságot.

A standok 99%-a esztétikailag gyönyörű volt. Egy-két olyan stand volt, ahová a zsúfoltság miatt nem mentünk be.


Nagyon tetszett az idei kerékpár dizájn. Végre a gyártók kezdik kinőni a fölöslegesen ívelt váz hóbortjukat, amelynek semmi értelme sem volt. A kerékpárváz tartozékaival félelmetesen jó összhangban volt a bemutatott kerékpárok 80%-ánál. Meglepő volt a karbonvázas kerékpárok ára. Kezd a milliótól az 500 000 Ft felé haladni, ami szerintem örömteli sok-sok kerékpáros számára.

Érdemes volt megnézni a hazai gyártók - a Gepida és a Csepel - standját, ott szép ízléses kerékpárokat találtunk. A Merida hozta szokásos formáját + a 2013-as kerékpárokból is volt egy-két teszt példány.

A Shimano, Cube, Schwalbe forgalmazója is gyönyörű standon mutatkozott be. A cikket írva a gondolkodtam el azon, hogy Magellán kerékpárokat nem láttam. Nem hiszem, hogy nem voltak jelen a kiállításon, de mély nyomot nem hagytak bennem.

A Mali standján alig vártam, hogy végre kezembe vehessem idei katalógusukat, illetve meg tekinthessem a Cannondale gépeket.

P3013605

Ismét próbáltam a lánc nélküli kerékpárt, ami finomabban működött a tavalyi modellnél. Azt tudtad, hogy a váza is kis hazánkban készül? Igen, nem távol-keleti, hanem székesfehérvári. Kiszereltük a hátsó kerekét is, ami meglepően könnyen ment. Ötletes megoldás ez a bringa. Az ára meg reméljük lejjebb megy, és több embert fog megérinteni ez a kerékpár. Nem lenne jó, ha kihalna.

P3013609

Próbáltuk a taposó hajtású kétkerekű kerékpárt is. Érdekes volt, tetszett. Szerintem városi közlekedéshez tökéletes.

P3013616

A vázépítés kezd itthon is divat lenni. A korábbi évekhez képest az idén már három mester mutatkozott be.

Tetszett a két bordásszíj hajtású bringa. Kár, hogy csak kettő volt a kiállításon (Focus, Scott), szerintem hamarosan egyre több lesz. Ha végigmégy a gyártók és forgalmazók által bemutatott MTB -k előtt észre veheted, hogy az idei évben hatalmas csata dúl a 26" és 29" kerékméret között. Az utóbbi erőteljesen jön felfelé. Egyre több hívőt szerezve magának. A verseny szerintem az idén eldől.

P3013617

Az idei kiállítás nagyon tetszett. Csütörtökön nyitástól délután ötig nézelődtem és nagyon tetszett amit láttam. Eredményben gazdag szezont kívánok a forgalmazóknak, sok-sok bringás élményt minden kerékpárosnak.

További fotók ITT nézhetők meg.