Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

velodrom4Múltidézés régi járművekkel a padláson megbújó régi ruhákban: kerékpárok, motorok és autók találkoznak a több mint 100 éves Velodrom Millenáris betonján 2011. szeptember 17-én, szombaton.
Szeptember 17-én a Velodrom Millenárison testközelből győződhetünk meg a múlt századi kerékpár-, motor- és autógyártás műszaki bravúrjairól. A nézők véleményére is számítanak az ötletgazdák: lesz közönségszavazás, többféle szempont alapján lehet majd megjelölni a lehetséges kategória győzteseket.velodrom2
Több mint 130 jármű látható az eseményen. Külföldről is nagy az érdeklődés, Svájcból, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Csehországból is jönnek részvevők.A szervezők egyik fő célja az időutazás, az 1900-as évek hangulatának megteremtése a 70-es évekig bezárólag, ezért nem csak a részvevőktől elvárás a korabeli ruházat, hanem a látogatókat is rá szeretnék venni arra, hogy járuljanak hozzá a korabeli atmoszféra megteremtéséhez. Áprilisban már volt egy kosztümös főpróba és briliánsra sikerült: szinte minden néző, újságíró eleget tett a kérésnek és magára öltötte a múltat. A tanácstalan, ám kíváncsi érdeklődők ötleteket is kaphatnak, csak kattintsanak a rendezvény oldalára.


Velodrom Millenáris… mi is az?

velodrom

Ez bizony Pesten van: Zuglóban, a Budapesti Olimpiai Központ területén egy 45°-os döntésű bringapálya (1146 Budapest, Szabó József utca 3.). Kevesen ismerik, pedig nem újdonság, sőt a létesítmény több mint 100 éves. A kerékpárversenyekhez épült pályán főleg háború előtti, kis súlyú, sportos autókkal, motorokkal és 50-es, 60-as évekbeli klasszikusokkal mutatkoznak be hazai és külföldről érkező tulajdonosok.

Fényképízelítő az áprilisi próbáról:

A várható program:

Nyitva tartás: 10.00-20.00

velodrom3A futamok összeállítása:
• Háború előtti autók motorok, versenyautók, versenymotorok
• Háború utáni autók motorok, versenyautók, versenymotorok 1960-ig bezárólag
• Oldtimer kerékpárok bemutatója
• Motorvezetéses kerékpárversenyzés, a „stéher” bemutatása demo futammal
• 1960 előtt tervezett, de a 70-es években még gyártott autók, motorok
• 1960 utáni versenyautók és versenymotorok (rendezői meghívás és válogatás alapján)

Egyszerre legfeljebb 6 jármű lehet a pályán. Az idő stílszerű múlatásáról a terényi Orsósmagnó Múzeum alapítója, Nagy Vilmos gondoskodik.

Belépő:

16 év alatt ingyenes (diák- vagy személyi igazolvány mindenkinél legyen), felnőtt (nosztalgikus öltözékben) 1000 Ft, felnőtt (napjaink öltözékében) 2500 Ft. További információ a rendezvény honlapján!

Forrás: metropol.hu