Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

A vidéki életmód népszerűsítése, a környezeti tudatosság erősítése a fő üzenete a Tó-vidék fesztiválnak, amelyet augusztus 5. és 7. között rendeznek a Tisza-tó partján, Sarudon a Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület (WMSZE) szervezésében.

Mint azt Sebestyén Miklós, a WMSZE titkára a fesztivál Egerben megtartott csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, a község strandján úgynevezett tanyákat alakítanak ki, amelyekben a térségben élő gazdálkodók és kézművesek kínálják a saját maguk által megtermelt élelmiszereket, illetve kézműves termékeket. A hagyományos foglalkozásokat pedig civil szervezetek ismertetik meg a látogatókkal.

Az első nap fő témája a megújuló energia és a környezetbarát építészet, augusztus 6-án a biogazdálkodásról és a konyhakertészetről hallgathatnak előadásokat az érdeklődők, a zárónap pedig az ökoturizmus jegyében szerveződik.

Tisza_To_01

Be lehet nevezni a Tisza-tavat körbekerülő kerékpártúrára és csónakos kalandtúrára is, a kulturális programok között pedig Rúzsa Magdi, Fenyő Miklós, az Első Emelet és a Sebő Együttes koncertje várja a közönséget.

A már második alkalommal megszervezett rendezvény helyszínére a belépés ingyenes, ugyanis az egyesület az Új Széchenyi Terv keretében támogatást nyert a fesztivál megszervezésére - mondta Sebestyén Miklós.

Horváth Zoltán, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület elnöke arról szólt, hogy a fesztivál keretében olyan gyakorlati példákat és eszközöket kívánnak bemutatni, amelyek használatával "zöldíteni" lehet a mindennapi életet.

A többi között lecsót főznek "napbogrács" segítségével, a Zöld boltban környezetbarát tisztítószereket és takarítóeszközöket lehet majd vásárolni és napkollektoros gyümölcsaszalót fognak működtetni.

A cél az, hogy csökkenteni lehessen Magyarország ökológiai lábnyomát. Ugyanis már ma két és félszer nagyobb Földre volna szükségünk egy magyar állampolgár átlagos környezethasználata mellett - mondta Horváth Zoltán.

Forrás: mti.hu