Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

Mri_karika201101Falusi Mariann és Fáy Miklós agysérültek megsegítéséért és a Wekerle Sándor Emlékmű elkészüléséért lokálpatriótákkal együtt bringázik május 28-án Móron!

Falusi Mariann, a Pa-Dö-Dő és a Nagy Duett nagyszerű énekesnője, Fáy Miklós zene– és filmkritikussal, a Csillag Születik népszerű zsűritagjával május 28-án együtt bringázik Móron. A közös kerekezést örömmel vállalták, mert ezzel segítik az agysérülteket és közben a móri Wekerle Sándor Emlékmű elkészítését is támogatják.

{reklam}

Mri_karika201102Május 28-án, 5. alkalommal rendezik meg Móron a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek célja a Cortex - Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése és a Nagy Benedek szobrászművész műhelyében készülő móri Wekerle Sándor Emlékmű költségeinek támogatása.

Fáy Miklós már tavaly is részt vett a túrán, remekül érezte magát. Idén Falusi Mariann is kedvet kapott ahhoz, hogy szép környezetben, sportolással beteg embereken segítsen, és hozzájáruljon a móri születésű Wekerle Sándor – egykori miniszterelnök és pénzügyminiszter - emlékművének elkészüléséhez.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt. Dr. Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította.

A résztvevők három táv között választhatnak: hosszú táv: 110 km., középtáv: 50 km., rövidtáv: 25 km.

Miután a MÓRI KARIKA nem éles verseny, hanem egy jótékonysági teljesítménytúra, lényeg a szintidőn belüli teljesítés, de legalább az örömteli karikázás! A legjobbak 2011-ben is – mindhárom távon - Mór Város Polgármesterének Vándordíjáért szállhatnak nyeregbe.

A szervezők bíznak abban, hogy idén még több embernek lesz kedve kerékpárra pattanni és élvezni a Vértes és a Bakony közötti tekerést, hogy az 1500,-Ft-os nevezési díjakból minél több pénz gyűljön össze az agysérültek és a Wekerle Sándor Emlékmű javára.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a www.morikarika.hu oldalon találnak.

Szöveg: Molnár Krisztina

Fotó: Szőcs Tekla