Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

zero01

Hogyan csajosítsuk a meglehetősen fiúsra sikerült Csepel Zero kerékpárt?

Az idén tavasszal kerékpárt kellett vásárolnom a kislányomnak, mivel a 16"-ost már kinőtte. Szerettem volna neki egy olyan bicajt, amely viszonylag könnyű, teleszkóp nélküli, és maximum hátsóváltóval rendelkezik.

Ár/értékben számomra a Csepel Zero tűnt a legjobbnak, viszont nagyon fiús volt ránézésre. Feleségemnek emiatt nem is igazán tetszett, de megnyugtattam, hogy kis törődéssel és fantáziával igen menő és csajos gépsárkány lesz belőle.

zero02

Egy kitámasztó

zero03

Egy műanyag sárvédő a tiszta ruhákért

zero04

Egy szuper nyeregcsőbilncs

A munka kezdetén felszereltem rá egy kitámasztó, illetve két levehető műanyag sárvédőt. A kitámasztót a gyerek szerette volna, mivel a régi bicaján is volt, a sárvédőket pedig én javasoltam. (Gondolva az eső utáni bringázásokra, és a sárfoltos ruhákra.) A bringában lévő randa egyenes kormányt egy szép hajlítottra cseréltem, mivel abból itthon találtam 2-3 fölöslegeset. A nyeregcső bilincsét szintén száműztem, kapott egy egy gyors-záras típust a könnyebb beállítás végett. Valamint elvégeztem egy szerintem igazán fontos testre szabást, mégpedig a fékkarokat az erre szolgáló csavarral közelebb állítottam a kormányhoz. Így könnyebben eléri kis kezecskéjével azokat. Ezt a beállítást mindenkinek javaslom. (Ha elolvasás után veszed a fáradságot és megcsinálod a gyermeked bringáján, akkor ez a cikk már nem hiába született meg.)

zero005

A hajlított kormány és a rózsaszín kiegészítők tömkelege. Figyeld a fékkart! Így eléri el a gyermek.

Miután a Zeronak megadtuk a végleges formáját elkezdődhetett a csajosítás. Az összes bovdenházat feketéről rózsaszínre cseréltem, valamint a markolat is színt váltott. A nyereg szintén lekerült róla. Itt nem csak az esztétika, hanem a kényelem is szerepet játszott. Szerencsére ezt egy korábbi bringájáról mentettem meg így nem jelentett jelentős anyagi beruházást. A kerékpár kapott még néhány extra kiegészítőt csengő és lámpa formájában.

zero05

Egy jópofa nyereg.

zero07

Ezt nem lehetett kihagyni!

Ezek után kész is lett a csajos Zero. Így használtuk egészen a nyár végéig. Ekkor került rá a (gyermekem szerint) legfontosabb kiegészítő: a csomagtartó illetve a gyerekülés, melyben kedvenc babáját szállíthatja. Már csak a gumikat cserélném le valami aszfaltgumira. A végeredményt az alábbi képen megnézheti bárki.

zero01

Ilyen volt...

zero06

... és iIyen lett.

Ami tetszett a bringán:

  • Vagány forma
  • Alumínium váz
  • Aheadset-es kormányszár és kormány csapágy

Ami nem:

  • Egyenes kormány (Csak a kinézete miatt)
  • Gagyinak tűnő kormányszár
  • Brutál terepgumi