Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

Tihany02Egy régi vas újjáépítése.

A Csepel Tihany kerékpárokat 1957 és 1979 között gyártották. Hajlított csövekből készített váz, gyönyörű fecske farkas láncvédő jellemezte. A Rocket Bikes csapata gondolta újra ezt a bringát. Most átadom a szót nekik, és ők mesélik el a történetet:

 Tihany01Az eredeti valahogy így nézett ki

A koncepció az volt, hogy haladós, egyszerű, könnyű kerékpár készüljön minőségi alkatrészekből. A váz fényezését profi autófényező műhelyben készítették matt piros színben. Az alkatrészek, polírozott alumínium vagy króm színűek, a kiegészítők pedig krémek és barnák lettek.

Először is a régi 26" -os kerekeket kicseréltük 622-esekre, hogy haladósabb legyen a bringa. A külső gumi Schwalbe Delta Cruiser lett, ami szép krém színű, defektvédelmes, reflexcsíkos 37-es szélességű.

Tihany04

A bringa eleje

Előre betettünk egy nagy benyúlású Saccon Senchro patkóféket, mert bevalljuk férfiasan, olyan kemény volt a villa anyaga, hogy nem bírtuk kitágítani a lyukat, hogy a kisebb fék rejtett anyáját bele tudjuk fogatni. Fékkarból szép Sturmey Archer canti kar került rá, bowdenházból krómszínű.

A villavállakat felpolíroztuk. A villanyakat kireszeltük kicsit, hogy az új 1"-os menetes kormánycsapágyszett villakónusza szépen felüljön rá. Beletettünk egy régi-új SR stucnit. Majd választottunk rá egy szép régi ívelt kormányt, és megfordítottuk. Bandázsból Fiziik-et választottunk, és sokszori próbálkozásra sikerült is a lehető legesztétikusabban átjutni a vastag fékkarbilincsen is vele.

Tihany03A végeredmény

Nyeregből Selle Royal került rá, krém-barna színben.