Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

Tihany02Egy régi vas újjáépítése.

A Csepel Tihany kerékpárokat 1957 és 1979 között gyártották. Hajlított csövekből készített váz, gyönyörű fecske farkas láncvédő jellemezte. A Rocket Bikes csapata gondolta újra ezt a bringát. Most átadom a szót nekik, és ők mesélik el a történetet:

 Tihany01Az eredeti valahogy így nézett ki

A koncepció az volt, hogy haladós, egyszerű, könnyű kerékpár készüljön minőségi alkatrészekből. A váz fényezését profi autófényező műhelyben készítették matt piros színben. Az alkatrészek, polírozott alumínium vagy króm színűek, a kiegészítők pedig krémek és barnák lettek.

Először is a régi 26" -os kerekeket kicseréltük 622-esekre, hogy haladósabb legyen a bringa. A külső gumi Schwalbe Delta Cruiser lett, ami szép krém színű, defektvédelmes, reflexcsíkos 37-es szélességű.

Tihany04

A bringa eleje

Előre betettünk egy nagy benyúlású Saccon Senchro patkóféket, mert bevalljuk férfiasan, olyan kemény volt a villa anyaga, hogy nem bírtuk kitágítani a lyukat, hogy a kisebb fék rejtett anyáját bele tudjuk fogatni. Fékkarból szép Sturmey Archer canti kar került rá, bowdenházból krómszínű.

A villavállakat felpolíroztuk. A villanyakat kireszeltük kicsit, hogy az új 1"-os menetes kormánycsapágyszett villakónusza szépen felüljön rá. Beletettünk egy régi-új SR stucnit. Majd választottunk rá egy szép régi ívelt kormányt, és megfordítottuk. Bandázsból Fiziik-et választottunk, és sokszori próbálkozásra sikerült is a lehető legesztétikusabban átjutni a vastag fékkarbilincsen is vele.

Tihany03A végeredmény

Nyeregből Selle Royal került rá, krém-barna színben.