Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

CuccosTúrásítok. Azaz sok-sok cuccot ráaggatok az elkészült bringára.

A múlt héten összeállt kerékpárt, mint említettem Tour de France alkatrészekkel szerelem fel, mivel a szín és forma világa, valamint sokszínűsége szimpatikus számomra. 

A beszerzett cuccokat hazaszállításuk után tüzetesebben megvizsgáltam. Ezeket most nektek is bemutatom.

Nézzük, mit is vettem:

 • Nyereg
 • Kulacs
 • Kulacstartó
 • Pedál
 • Csomagtartó
 • Túratáska
 • Kormánytáska
 • Nyeregtáska
 • Lámpa
 • Visszapillantó tükör
 • „U” lakat
 • Fékpofa
 • Pumpa

Ebből is láthatjátok, hogy szép számban vannak kiegészítők, ami az én egy márka/kiegészítő hóbortomnak megfelel.

A nyereg

Nyeregnél a legfontosabbak az első 100 km után derülnek ki. Ez ugye még nincs meg, így igazán a külseje alapján döntöttem mellette, mivel tökéletes harmóniában van a váz színével. Alakja, kialakítása kényelmes ülést sejtet.

 nyereg

A múlt részben már bemutattam, de nem bírok vele betelni. Szép!

 

Kulacstartó

A forma már régóta ismert, semmi extrával nem rendelkezik. Ami miatt mindenképp tetszett, hogy festetlen polírozott alumínium. Olyan, amilyennek terveztem.

 KulacsEsTartoja

A kulacs és a tartója

 

Kulacs

Szép sárga, a belseje nem büdös, ami nálam különösen nyerő. A teteje csavaros, ezt én jobb szeretem, mint a rápattintósat. A szopóka védőkupakkal is zárható. Ezt én nem szeretem, de semmi gond egy mozdulattal levehető.

Pedál

Egyoldalas taposó pedál. Városi használathoz tökéletes lesz.

 Pedal

Csomagtartó

Masszív alumínium darab, több kerékmérethez is használható.

 Csomagtarto

Túratáska

Ez a cucc fantasztikus! Varrás nélkül, ponyva anyagból. Ez biztos vízhatlan. Két méret van, én a kisebbet választottam, ami akár elől a villán is betöltheti a táska szerepét. 13 l-es.3 pontos CLIP-ON tartóval, egy jópofa füllel a jobb cipelés érdekében. Tuti megveszem a nagyobb táskát is.

 taska01

 A táska megpakolva és mellette egy kulacs viszonyítási alapnak. (A lányom mindenképp media sztár akar lenni! Remélem ki növi.) 

taska02

 A batyu lezárása a képen

taska03

Megygyőző az erősített alj 

Kormánytáska

Hasonlóan a kormánytáskához teljesen vízhatlan. A tetején egy jópofa térképtartó is van, hogy ki lehessen menni a világból. Vállpánt természetesen jár hozzá. Oldala és alja igen masszív, ami az esetleges boruláskor is védi a benne lévő telefont, fényképezőgépet. A felfogatása igen masszív, de sajnos egy negatívuma van. Nem szereti a többszöri le és felszerelést, mivel egy műagyag tartóba kell egy lemezcsavart becsavarni.

ktaska01 

 Táska és kulacs

ktaska02

Amint a túratáska, ez is varrás helyett ragasztással készült. 

ktaska03

 Ez a rögzítés annyira nem szimpatikus. Ha megadja magát, marad a sufni tunning.

Nyeregtáska

A nyereghez, a rögzítője műanyag, tapasztalatom szerint sokat nem fog kibírni, de ne legyen igazam! Egyébként szép darab, jól harmonizál a többi alkatrészhez. Egy cipzárral bővíthető, így akár egy rövidebb túrán is jól funkcionálhat, mivel egy széldzseki, vagy egy esőkabát kényelmesen elfér a kötelező szerszámok mellett. A rögzítését megtunningolom még egy klipszszíjjal, ami amúgy sem árt ha van az embernél.

 nytaska

Nyeregtáska és kulacs csendélet

 

Lámpa szett

Ledes, lámpaszettet vettem. Előre aluházas cső formájú lámpát, ami 9 leden át ontja a fényt az éjszakába. Hátra 3 ledes 3 funkciósat. Kicsi, könnyű, acélnak megfelelőek.

 elampa

Visszapillantó tükör

Kormányra szerelhető, fexibilis szárral rendelkező tükör. Közúti, városi közlekedésnél megkönnyíti az ember életét.

„U”-lakat

Első blikkre megbízható nyugalmat áraszt, külön tetszik, hogy gumírozott az egész, így nem karmolja össze a vázat. Van hozzá tartó is, amit a vázra lehet felszerelni, ezt viszont én mellőzni fogom, mivel a kulacstartó elől venné el a helyet.

 lakat

Fékpofák

Pudingpróba, majd kiderül a gumi minősége menet közben.

 fekpofa

Érdekességként fotóztam. Az elileg 1993-as canti fékembe bizony ilyen a rögzítésű fékpofa kell.

 

Pumpa

Egy kis egyszerű, mini pumpa. Kis helyen elfér, tudja az összes szeleptípust fújni. A szelepet lecsavarod, benne a pöcköt megfordítod! - elven működik. Jobb szeretem, mint a kétlyukú automatikusan az egyik szelep elzáródik típust, mert azzal már korábban csúnyán felsültem. Ebbe nincs mi elromoljon.

Miután szépen megvizsgáltam az alkatrészeket, illetve bemutattam nektek, a garázsomban felöltöztettem a bringát. Először a sárvédő került fel, ami a vagány 90-es évek eleji mountainbike-ból szolid városi-, túrabringa kinézetet adott a gépemnek. Ez a csomagtartó tovább fokozta.

 Sarvedovel

Sárvédővel már kicsit nagyapósodik

A két polírozott alu kulacstartó illetve sárga kulacsok kicsit kiemelték a bringát a fekete alapszínből, igazán tetszetős kis bringa lett.

 kulaccsal

Miután a visszapillantó tükör is felkerült a a masinára készen is állt a próba körre. Azaz mégsem, előbb felraktam a kormány táskát, illetve a túratáskát hátra. Mindkettő igen könnyen le és felszerelhető. A fal mellett gyors fotó, majd a várva várt próbakör.

 kesz

Íme a kész gépsárkány

Sziasztok, jó szelet nektek is!

Utóiratként egy kis matek:

A túra bringa csomagtartóval kulacstartókkal 51100 Ft (Ez elég versenyképesnek tűnik.)

Kiegészítők:43500 Ft (Olcsóbban nem hiszem hogy érdemes lenne megúszni, de ha kihagyod a lámpát, lakatot stb. ami már van akkor igen.)

Az összesen: 94600 Ft-omba került egy komplett mindennel felszerelt masina