Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

BDlogoAz alábbi riportot a Veterán Kerékpár Virtuális Múreum és Online Veterán Magazin készítette projekt vezetőnkkel Kiss Csabával:

 

 

Mint hírül adtuk a napokban jelent meg egy új weboldal, amely kerékpár szervizeléssel foglalkozik. Az oldal tulajdonosával készítettük ezt a riportot.

BDslide01

yoleeka: Kedves Csaba kérlek mutatkozz be az olvasóknak
Kiss Csaba: Kiss Csaba vagyok, a holkerékpározzak.hu és Bringadoki oldalak ötletgazdája.

 

y: Meséld el mivel foglalkozik a Bringadoki?
K Cs: A Bringadoki egy kerékpár-szerelési tanácsokat adó online oldal, amely segít a kerékpárosoknak a különböző hibák feltárásában és kijavításában.

 

y: Mi adta az oldal létrehozásának ötletét?
K Cs: Az alap ötlet az volt, hogy a holkerékpározzak.hu oldalon csinálunk egy szereléssel foglalkozó részt, hogy a kerékpártúrázók ki tudják javítani a túra során fellépő meghibásodásokat. Innen nőtte ki magát ez kezdeményezés egy akkora ötletté, amely már egy teljes oldalt kívánt.

 

y: Mi a célod a honlappal?
K Cs: Egy olyan oldal üzemeltetése, amely segít olvasóimnak szerelésben. Illetve, ha nem meri bevállalnia hiba otthoni szerelését, könnyen ki tudja választani a szervizkeresőből a hozzá legközelebb eső kerékpár boltot. Ez inkább túra közben lehet izgalmas, ha probléma lép fel.

BDriport03

y: Kiknek szeretnél segítséget nyújtani?
K Cs: Mindenkinek. Célom az volt, hogy a szerelés után érdeklődők pontos szakszerű leírásokra hagyatkozva tudják megjavítani a bringájukat.

 

y: Milyen bringákra adtok szerelési tanácsokat?
K Cs: Igyekszünk minden bringához adni tanácsot. A falusi táptolótól az össztelós montiig.

 

y: Még nem működik minden funkció. Mikortól várható, hogy minden működik?
K Cs: Ez így van: még nem megy az egyik legfontosabb funkció. A szöveges rész lektoráltan kész van, már csak feltöltésre vár, illetve a képek és az ábrák beillesztésére. Viszont a szezon kezdetére tekintettel a karbantartás menüpontot és a hibakeresőt megnyitottuk az érdeklődők számára.

BDslide02

y: Hogyan kell elképzelni az oldal működését?
K Cs: A Bringadoki három fő részből áll. Az első rész a Karbantartás. Ezen belül a felhasználó kiválaszthatja azt, ami őt érdekli. (Napi karbantartás, Heti karbantartás, havi karban tartás, Féléves-éves karbantartás.) A megfelelő gombra kattintva egy ellenőrző lista töltődik be, amely kérdésekből áll. Ha a feltett kérdésre igen a válasz akkor meg kell jelölni a listában kérdés előtti karikát, amely így át vált egy felkiáltó jellé, jelezve, hogy találtunk egy megoldandó problémát. A lista végén található gomb meg nyomása után a hibák kijavításáról szóló cikkek jelennek meg, amelyeket az érdeklődő egyesével végigolvashat.

 

A következő menü a hibakereső. Ez diagnosztikai kérdésekkel próbálja a hibajelenségek okát feltárni.

BDriport01

Az utolsó pont a karbantartás, amely még nem működik. Itt az olvasó ki tudja majd választani a kerékpár típusát (Országúti, MTB, Trekking, Klasszikus kerékpár.), majd a fő részegységekre bontva (meghajtás, váltás, fékrendszer stb.) azok javításáról olvashat.

 

y: Hogy érzed, mennyire vagytok konkurensei a kerékpárszervizeknek?
K Cs: Véleményem szerint egyáltalán nem vagyunk, és nem is szeretnénk azok lenni. Egyrészt rengeteg kerékpárszereléssel kapcsolatos könyv van, amelyek többé kevésbé segítenek a szerelési feladatok megoldásában. Most itt egy oldal, ami ettől annyiban különbözik, hogy online, bárki számára hozzá férhető. Emellett mi a szervizek munkáját oly módon támogatjuk, hogy a szerelési leírások elején és végén egy szervizkereső található. Ily módon aki nem akar a szereléssel foglalkozni, egyből megkeresheti a számára szimpatikus boltot. (Amelyeket a felhasználók hamarosan értékelni is tudnak.)

BDriport02

y: Bárki használhatja az oldalt?
K Cs: Igen az oldal ingyenesen használható, és természetesen az is marad.

 

y: Végül mi az, ami még eszedbe jut, és szeretnél megosztani az olvasókkal?
K Cs: Sok minden kavarog a fejemben, ami az oldal fejlesztésével kapcsolatos. Inkább annyit kérnék, hogy akinek tetszik az oldal, az térjen vissza többször, illetve lájkolja a facebook oldalunkat, ahol a fejlesztés lépéseit is nyomon tudja követni.

 

A cikket eredetiben ITT olvashatod.