Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

tttel_szmt_progi_01Bal3 barátom Mikulással egy hatalmas munkán dolgoztak. Készítettek egy váltó áttátel számító "csuda Excel" programot.  Erről olvashattok ebben az írásban.

Mikulás (Nyirádi Miklós) barátommal elkészítettünk egy Excel munkafüzetet, bicikli váltók és agyváltók elemzésére, áttétel számításra, grafikus, diagram megjelenítésre.

tttel_szmt_progi_02

Amit a "Gear hubs" tud: Rohloff, Shimano Alfine 11, NuVinci 360, Sram iMotion 9, Sram 7, Sach 5, Shimano Nexus 8, 7, 3 fokozatú agyváltókat, hasonlít össze, áttétel tartományokat, elérhető sebességeket mutat meg, első hátsó lánckerék változatokat lehet kiválasztani és beállítható pedálfordulat függvényében jelenít meg akár grafikonon is.

tttel_szmt_progi_03Ezen kívül, megadható a te mostani hagyományos váltód áttétel sora, első hátsó lánckerekek fogszámai, akár 3*10-es rendszerek is. A bevitt adataidat tudod összehasonlítani az agyváltók fokozati eloszlásával, áttétel tartományával.


Segít kiválasztani, milyen agyváltó a számodra legmegfelelőbb, és azt a váltót beszerelve, mely lánckerék páros adja a számodra ideális áttétel hangolást.

A használata rendkívül egyszerű, csúszkák segítségével állíthatsz szinte minden paramétert. Részletes 3 nyelvű leírás, használati utasíts, magában a fájlban található.

tttel_szmt_progi_04Jelenleg ez egy 1.0-ás verzió, hozzáértők segítségét várjuk, mi maradt ki, hol van benne hiba! Írjátok meg nekünk, hogy tökéletessé tehessük! Kérjük ha használni szeretnéd és/vagy weboldaladon közzétennéd, inkább mutass erre az oldalra (ne a file-ra, hisz annak a neve a verzio szám miatt változik) egy linkkel, hisz így minden alkalommal a legfrissebb, javított változatot éred el! Köszönjük! Email: Bal3, Mikulás

Ha érdekel a progi, letölteni az ő blogjukról érdemes (Katt IDE!), mivel folyamatosan aktualizálják, fejlesztik a táblázatot. Használni viszont a legfrisebbet érdemes. Szerintem sikerült az állóvizet "kicsit" felkavarniuk.