Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

Szerviz01

7tipp, hogy kiűzd a nyikorgó, csattogó hangokat a bringádból, amelyek a kerékpártúra alatt megőrjíthetnek.

  1. Fémes nyikkanás minden egyes pedálcsapásnál. Valószínűleg a pedál a bűnös. Vedd le, szedd szét, kend meg, tedd vissza.
  2. A nyekergés is a pedálból jön, ha minden hajtásnál hallod. Nézd meg azért a cipőd patentszemét is, hátha laza, és fújj egy kis olajat a cipő és a patent közé. Töröld le a felesleget, vagy belépés helyett lecsúszik a lábad a pedálról.
  3. A ciripelés a száraz láncból jön. Egy kis kenés rá férne
  4. A kattogó láncban van egy feszes szem. Szállj le, és lassan tekerd hátra a hajókart. A szoros szem a váltónál ugrani fog. Lazíts rajta egyik oldalon, és kend is meg.
  5. Recsegés a stucniből, kormányból, nyeregcsőből: húzd meg a stucni rögzítő csavarjait a villaszárnál és a kormánynál egyaránt. Az ék csavarját ne húzd meg, csak ha kotyog a kormánycsapágyad. Ha még mindig hallod, tegyél leheletnyi zsírt a kormány és a stucni közé. Nyeregszárnál megnézheted a nyereg felfogatását, de valószínű csak egy kis zsírt hiányol. Mielőtt beteszed kend be s nyeregcső elejét zsírral.
  6. A folyamatos zörgés a kulacstartódból, pumpatartóból, egyéb szerelvényből jön. Menet közben próbáld megfogdosni a gyanús alkatrészeket, és ha megvan a bűnös, akkor húzz a tartócsavarján.
  7. A csörgések feltehetően a nyeregtáskából érkeznek. Egy rongyot tegyél a szerszámok közé.