Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Tlilom01Vége a szezonnak. Az időjárás hűvösebbre csapadékosabbra fordul. Sokan ilyenkor elrakják szeretett kerékpárjukat.

 

 

 

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, vagy valamilyen okból kifolyólag hosszabb ideig nem fogod használni bicajodat, akkor az alábbi szempontok szerint járj el:

 

  • Tárolás előtt a kerékpárodat takarítsd meg alaposan.
  • Ezután végezd, vagy végeztesd el a bringádon a nagy generált. Ide tartozik a csapágyak tisztítása, zsírzása, váltók, fékek beállítása, fékpofák esetleges cseréje, stb. Ezt azért célszerű ilyenkor végezni, mivel így tavasszal ha jön a jó idő, csak rá ülsz a gépedre és már róhatod is az első köröket. Nem akkor szembesülsz a különböző problémákkal. A kerékpárboltokban is jobban ráérnek ilyenkor. Tavasszal, csak az amatőrök rohannak ilyen gonddal kerékpárboltokba.
  • A kerekeidből engedj ki levegőt. Ne engedd le teljesen a gumikat, de ne is legyen benne az üzemi nyomás, mert felesleges.
  • Olajozd át az összes mozgó alkatrészt
  • Ha bowdenes fékeid vannak, engedd ki azokat, hogy a rúgók ne feszüljenek bennük.
  • A váltóknál is célszerű elől és hátul a legkisebb fogaskerékre váltani, hogy a rúgók pihenhessenek.

 

        Tlilom02  Tlilom03  Tlilom04

 

A tárolás előkészítésével végeztél. Lehetőségeidhez képest próbáld beltérben tárolni a bringádat. Elfér a kanapé mögött. Ha őseid feleséged ezzel nagyon nem ért egyet, csak akkor tárold az erkélyen. Ebben az esetben vásárolj rá egy takaró fóliát, ezzel védheted az esőtől, portól piszoktól.

 

Tlilom05Ha garázsban fészerben tudod tárolni szerezz be valamilyen rögzítő berendezést, hogy a lehető legkevésbé legyen útban. (Így nem sérül.) Lehet a mennyezetről lógatva, vagy fali konzolban tárolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hasonló cikkeket találsz a Bringadoki oldalán.

 

 

Kapcsolódó cikkek: