Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

Tlilom01

Néhány trükk a bringád téli elrakásához.

Vége a szezonnak. Az időjárás hűvösebbre csapadékosabbra fordult. Egyre kevesebb bringást látni az utakon, mivel sokan ilyenkor elrakják szeretett kerékpárjukat. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, vagy valamilyen okból kifolyólag hosszabb ideig nem fogod használni bicajodat, akkor az alábbi szempontok szerint járj el:

  • Tárolás előtt a kerékpárodat alaposan takarítsd meg.
  • Ezután végezd, vagy végeztesd el a bringádon a nagy generált.
    Ide tartozik a csapágyak tisztítása, zsírzása, váltók, fékek beállítása, fékpofák esetleges cseréje, stb. Ezt azért célszerű ilyenkor végezni, mivel így tavasszal ha jön a jó idő, csak rá ülsz a gépedre és már róhatod is az első köröket. Nem akkor szembesülsz a különböző problémákkal. A kerékpárboltokban is jobban ráérnek ilyenkor. Tavasszal, csak az amatőrök rohannak ilyen gonddal kerékpárboltokba.
  • A kerekeidből engedj ki levegőt. Ne engedd le teljesen a gumikat, de ne is legyen benne az üzemi nyomás, mert felesleges.
  • Olajozd át az összes mozgó alkatrészt
  • Ha bowdenes fékeid vannak, engedd ki azokat, hogy a rúgók ne feszüljenek bennük.
  • A váltóknál is célszerű elől és hátul a legkisebb fogaskerékre váltani, hogy a rúgók pihenhessenek.

 Tlilom02

A tárolás előkészítésével végeztél. Lehetőségeidhez képest próbáld beltérben tárolni a bringádat. Elfér a kanapé mögött. Ha őseid, feleséged ezzel nagyon nem ért egyet, csak akkor vidd ki az erkélyre. Ebben az esetben vásárolj rá egy takaró fóliát, ezzel védheted az esőtől, portól piszoktól. Ha garázsban, fészerben fogod elhelyezni szerezz be valamilyen rögzítő berendezést, hogy a lehető legkevésbé legyen útban. Lehet a mennyezetről lógatva, vagy fali konzolban tárolni.

Hasonló cikkeket találsz a Bringadoki oldalán.