Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

handy01

Az összecsukható HANDYBIKE tesztje.

 „A" alakú vázzal és az első kerék elé nyúló kormánnyal rendelkezik ez a 6! col átmérőjű kerekeken gördülő összecsukható krékpár*, vagy mi. A súlya igen baráti, mivel a 10 -et is alulról veri a maga 8 kilójával. A váz illetve a kiegészítők anyaga, mint már biztosan kitaláltátok természetesen alumínium

* Tudatosan nem írtam kerékpárnak, mert nem tartom annak. Bár az tény, hogy két kereke van!

handy02

"A" alakú váz, keréken túl nyúló kormány segíti a tökéletlen kormányzást

A fékek 2 forgáspontosok, amik kényelmesen megállítják ezt a kis... izé .... őőőőőőő... valamit. Váltórendszer nincs rajta. (Minek is?) A meghajtásáról egy 52 fogas hajtókar ér egy 7 fogas lánckerék gondoskodik. A kerekek a várakozásaimmal ellentétben tömlősek. (Hogy pót belsőt, honnan akaszt le az ember, azt nem tudom, de bringa boltban ne keress bele valót.)

A kerékpár összecsukható és így 90X50X35 cm-es téglatesttel egyenértékű helyet igényel.

Menet közben

Hát mit mondjak? Szokni kell! Mivel a kormány bőven az első kerék elé nyúlik, így meg kell tanulni vele elindulni és kormányozni. Ez a része viszont mosolyt csal az ember arcára. -Másokéra pedig a látvány, amit a bringázás közben mutatsz ezen a gépen. „Mint, majom a köszörűkövön!"

handy03

A "harmónia" a hajtás rendszeren is látszik.

A kerékpár csak tökéletesen sík terepen használható. Én sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megpróbáltam áthajtani egy kb. 3-4 cm magas szintkülönbséggel rendelkező járdára. Az eredmény egy hatalmas esés volt, ami látványos kormányon át tigrisbukfencezéssel járt- a szemlélődők nem kis örömére. Az egyik fékkar rögtön el is fáradt (letörött). Így, az egyszerűen karbantartásra átvett masina rögtön nekem került pénzbe. Szóval, ha ilyet vesztek, szigorúan csak tükör sima felületen használjátok, vagy jobb ha egyszerűen a falra akasztjátok fali dísznek, bár annyira meg nem mutatós.

Egyébként lehet vele haladni... Gyorsabban, mint gyalog! Én összességében kb. 6 km-t tettem meg vele, félúton egy nagy pihenővel -a nagyimhoz mentem- és bőven elég volt. Ha az enyém lenne már dobnám is fel apró hirdetésbe. (Nem csoda, hogy tele vannak velük az ilyen oldalak.)

handy04

Nem vitatható tény, kicsire össze lehet hajtani.

Mire ajánlom?

Most őszintén? Erre a kérdésre nem tudok felelni, mert a kis súlyán és a kicsire össze csukhatóságán kívül semmi egyébre előnyét nem találtam. (Ha csak nem akarsz az utca bohóca lenni.) A gyártó weboldala igen innovatív, vagy mondhatnánk idegesítő villódzó valami. Az árát róla sajnos nem sikerült kiderítenem, viszont hazai apróhirdető oldalon  60 000 Ft-os! áron hirdetik. Szóval ha úgy érzed ez, az álom géped, ott nézz szét elsőre. Ha nem, hát azt is meg tudom érteni. Köszönöm, hogy végig olvastál :D