Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

kartonbringaOlcsó és a feltaláló szerint strapabíró szerkezet a hullámpapír-bicikli. A tisztajövő.hu szállította nekünk ezt a cikket.

Olcsó és a feltaláló szerint strapabíró szerkezet a hullámpapír-bicikli. A teljes egészében környezetbarát anyagokból gyártott kerékpár állítólag 9 dollárba kerül – írja a karekagy.blog, megjegyezve, hogy az izraeli mérnök vélhetően kifelejtette a számításból az építésre fordított munkaórákat.

Ugyanakkor mások készítettek egy kalkulációt is a munkaigényt és a munkaköltségeket figyelembe véve, miszerint a kiskereskedelemben már 60 dollár körüli ára lehet majd a biciklinek. Ennek megfelelően azok a vélelmek, hogy az ilyen papírbikliket alacsony áruk miatt nem érdemes ellopni(a biciklisek egyik fő gondja), nem feltétlenül látszik alátámasztottnak.A viszonylagos olcsóságban ugyanakkor szerepet játszhat, hogy újrahasznosított papírral dolgozott a konstrüktőr, Izhar Gafni.

Az ötlet benne már amerikai tartózkodása során felmerült, de azzal ott elzavarták. Izraelben látott munkához, mérnökkollégái előtt akarta bizonyítani, hogy képes radikálisan szakítani a kerékpárgyártás eddigi technológiáival és új alapokra helyezi a biciklizést. Hosszú kísérletezés után jött rá, milyen technikákkal lehet olyan elemeket hajtogatni, amelyek elég kemények ahhoz, hogy kerékpár-alkatrészként lehessen használni.

A cikk eredetiben ITT olvasható!