Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

kartonbringaOlcsó és a feltaláló szerint strapabíró szerkezet a hullámpapír-bicikli. A tisztajövő.hu szállította nekünk ezt a cikket.

Olcsó és a feltaláló szerint strapabíró szerkezet a hullámpapír-bicikli. A teljes egészében környezetbarát anyagokból gyártott kerékpár állítólag 9 dollárba kerül – írja a karekagy.blog, megjegyezve, hogy az izraeli mérnök vélhetően kifelejtette a számításból az építésre fordított munkaórákat.

Ugyanakkor mások készítettek egy kalkulációt is a munkaigényt és a munkaköltségeket figyelembe véve, miszerint a kiskereskedelemben már 60 dollár körüli ára lehet majd a biciklinek. Ennek megfelelően azok a vélelmek, hogy az ilyen papírbikliket alacsony áruk miatt nem érdemes ellopni(a biciklisek egyik fő gondja), nem feltétlenül látszik alátámasztottnak.A viszonylagos olcsóságban ugyanakkor szerepet játszhat, hogy újrahasznosított papírral dolgozott a konstrüktőr, Izhar Gafni.

Az ötlet benne már amerikai tartózkodása során felmerült, de azzal ott elzavarták. Izraelben látott munkához, mérnökkollégái előtt akarta bizonyítani, hogy képes radikálisan szakítani a kerékpárgyártás eddigi technológiáival és új alapokra helyezi a biciklizést. Hosszú kísérletezés után jött rá, milyen technikákkal lehet olyan elemeket hajtogatni, amelyek elég kemények ahhoz, hogy kerékpár-alkatrészként lehessen használni.

A cikk eredetiben ITT olvasható!