Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

BringaevoFa00A „bringaevő fa" az Egyesült Államok Washington államában található Vashon szigeten nő.

Egy fiú fához láncolta a biciklijét, amikor 1914-ben elment a háborúba. Sohasem tért vissza. A fának pedig nem maradt egyéb lehetősége, mint körülnőni a bringát. Szinte hihetetlen, de a hűséges kerékpár 98 éve várja a gazdáját!

A „bringaevő fa" az Egyesült Államok Washington államában található Vashon szigeten nő. A sziget egy időben népszerű volt a különleges helyeket keresők körében, így a bicikli-fáról is több kép található az Interneten, például a RoadsideAmerica oldalon, illetve a mutatja a következő videó is:

Jóllehet általánosan elhiszik, hogy a kerékpárt 1914-ban láncolta a fához a hadba hívott tulajdonos, sőt egy korábbi szigetlakó, Berkeley Breathed mesekönyvet is írt a titokzatos történetből, más forrás szerint csak városi legenda az egész: a Vashon-Maury Island Beachcomber szerint a gépet az ötvenes évek közepén hagyta ott egy helyi lakos, mégpedig Don Puz.

BringaevoFaŐ gyerekként kapta ajándékba a biciklit, miután leégett a családjuk háza, de mint mondja, sosem kedvelte a járgányt. „Kemény tömör gumi kereke volt, és olyan kormánya, mint egy triciklinek. Túl nagy volt egy gyereknek." Don és kis barátai az erdőbe mentek játszani, közülük egyedül Don biciklivel. Amikor a többiek otthagyták, ő a bringáját hagyta ott, és gyalog ment haza a fiúkkal. Utána nem törődött többé vele.

Mikor nemrég mások felfedezték a „bicikli-fát", és az újságok címoldalára került, Don ismét ellátogatott a helyszínre. „Megpillantottam a biciklit a fán, és azonnal tudtam, hogy az enyém. Könnyű volt felismerni, sohasem láttam még egy ilyet."

Látva a kerékpár mostani helyzetét, valószínűsíthető, hogy valaki elmozdította az eredeti helyéről, miután Don otthagyta.

Forrás: snopes.com

Fordította: pupu