Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
prev
next

BringaevoFa00A „bringaevő fa" az Egyesült Államok Washington államában található Vashon szigeten nő.

Egy fiú fához láncolta a biciklijét, amikor 1914-ben elment a háborúba. Sohasem tért vissza. A fának pedig nem maradt egyéb lehetősége, mint körülnőni a bringát. Szinte hihetetlen, de a hűséges kerékpár 98 éve várja a gazdáját!

A „bringaevő fa" az Egyesült Államok Washington államában található Vashon szigeten nő. A sziget egy időben népszerű volt a különleges helyeket keresők körében, így a bicikli-fáról is több kép található az Interneten, például a RoadsideAmerica oldalon, illetve a mutatja a következő videó is:

Jóllehet általánosan elhiszik, hogy a kerékpárt 1914-ban láncolta a fához a hadba hívott tulajdonos, sőt egy korábbi szigetlakó, Berkeley Breathed mesekönyvet is írt a titokzatos történetből, más forrás szerint csak városi legenda az egész: a Vashon-Maury Island Beachcomber szerint a gépet az ötvenes évek közepén hagyta ott egy helyi lakos, mégpedig Don Puz.

BringaevoFaŐ gyerekként kapta ajándékba a biciklit, miután leégett a családjuk háza, de mint mondja, sosem kedvelte a járgányt. „Kemény tömör gumi kereke volt, és olyan kormánya, mint egy triciklinek. Túl nagy volt egy gyereknek." Don és kis barátai az erdőbe mentek játszani, közülük egyedül Don biciklivel. Amikor a többiek otthagyták, ő a bringáját hagyta ott, és gyalog ment haza a fiúkkal. Utána nem törődött többé vele.

Mikor nemrég mások felfedezték a „bicikli-fát", és az újságok címoldalára került, Don ismét ellátogatott a helyszínre. „Megpillantottam a biciklit a fán, és azonnal tudtam, hogy az enyém. Könnyű volt felismerni, sohasem láttam még egy ilyet."

Látva a kerékpár mostani helyzetét, valószínűsíthető, hogy valaki elmozdította az eredeti helyéről, miután Don otthagyta.

Forrás: snopes.com

Fordította: pupu