Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

fonott_bicikli01Kedvenc környezetvédelmi magazinunk a Tiszta Jövő oldalán találtuk ezt a gyöngyszemet.

A hagyományos kerékpár a közlekedési eszközök legzöldebbike, és azzal még zöldebbé tehető, ha a kerékpár fém vázát természetes anyagokból készült vázzal helyettesítjük. Láttunk már biciklit fából és bambuszból is, de olyat még nem amely fonott növényi rostokból készült.

A brazil művész, Jarbas Lopes készített egy ilyen biciklit az idei VIP Art Fair 2.0-ára, egy nemzetközi művészi vásárra. Bár a kerékpárt műalkotásnak szánta Lopes, mégis teljes értékű közlekedési eszköz, azaz pontosan úgy használható, mint egy hagyományos bicikli.

fonott_bicikli02

Lopes kerékpárja a kerekeket, a láncot és az rögzítéseket leszámítva csak fonott növényi rostokból áll. És ha ez még nem lenne elég, a kormánynál egy gyerekülés is található – szintén növényi fonatból.

Jarbas technikája egyáltalán nem új, hiszen például a bútoriparban sokszor találkozhatunk hasonlóan fonott darabokkal, ilyenek a rattan bútorok is. Ám ilyen technikával közlekedési eszközt még aligha készítettek, de most ennek is eljött az ideje. Ha szerencsénk lesz, akár még azt is megérhetjük, hogy egyszer ilyen biciklikkel kerekezünk a keresztül a városon.

A cikk eredetiben itt olvasható!