Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

agytalankerek06Stabil, könnyen kormányozható és érdekes agy nélküli hátsókerék ezek a legfontosabb jellemzői ennek az érdekes masinának.

agytalankerek01A nagy kerekű kerékpárok nagyon stabilak, köszönhetően a nagy kerék giroszkópos hatásának. A kis kerekű kerékpárok kevesebb helyet foglalnak és fordulékonyabbak. Ezek a legfontosabb tulajdonságai a két kerék típusnak. A Lunatric kerékpár tervezője, Luke Duglas ezeket a tulajdonságokat egyesítette kerékpárjában.

A kerékpár igen feltűnő jelenség, amely mindenkit meghökkent, ha meglátja. Mindenesetre senki se rohanjon az üzletekbe, hogy kell egy ilyen karácsonyra, mivel egyenlőre csak a prototípus létezik.

A kerékpár egyik szembeötlő érdekessége a hátsó kereke, amely a hagyományos rendszertől eltérve nem tartalmaz sem küllőket, sem kerékagyat. Egyedül egy felniből áll, aminek belső oldala fogazott.

agytalankerek04agytalankerek05agytalankerek03

A szíjhajtású kerékpár igen rövid tengelytávval rendelkezik, köszönhetően a hátsó kerekének, amely magába foglalja a hajtőművet is. Több centiméterrel sikerült csökkenteni így a tengelytávot. Ezzel a zseniális ötlettel elérték az előző bekezdésben említett tulajdonságok kompromisszum mentes egyesítését.

agytalankerek02

Hogy lesz-e belőle valaha tömeg gyártás, azt sajnos egyenlőre nem lehet tudni. Mindenesetre igen tetszetősre sikerült a kerékpár. Tervezőjének gratulálunk.